Бившият капитан на националния отбор Пламен Константинов, който е една

...
Бившият капитан на националния отбор Пламен Константинов, който е една
Коментари Харесай

Огромно мнозинство подкрепи за II мандат Пламен Константинов


Бившият капитан на националния тим Пламен Константинов, който е една от легендите на български волейбол, ще води държавния ни отбор с II мандат. Той бе определен от управителния съвет на федерацията за правоприемник на подалия оставка след слабото показване на международното Николай Желязков. Освен 49-годишния Константинов разновидности за нов селекционер бяха най-успешният треньор на националите през този век Мартин Стоев, финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джулиани.

В управлението на федерацията е победило убеждението, че българин би трябвало да води тима, и по този начин на финалната права са останали Константинов и Стоев. Както стана ясно от изявлението на президента на федерацията Любо Ганев, първият е заслужил доверието на съвсем целия директорски съвет.

Срокът на контракта сигурно е имал значение за това решение. След завръщането си като бронзов медалист от европейското до 20 година Стоев разгласи, че би поел националите единствено с договор, включващ квалификацията за олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. Изискванията на Константинов не са толкоз дълготрайни. От федерацията желаят контрактът с него да е за 3 година, само че това следва да се посочи.

На клубно равнище Пламен продължава да е отпред на съветския “Локомотив ” (Новосибирск), с който записа редица триумфи. Константинов води националите от 2014 до 2018 година На европейското в София през 2015 година под негово управление те заеха 4-ото място. Следващата година е доста значима за волейболистите на България. В нея ще има присъединяване в Лигата на нациите и домакинско европейско състезание, както и олимпийска подготовка за Париж 2024, която също ще се състои у нас.

“Проведохме доста срещи и зададохме едни и същи въпроси към претендентите. Всичко беше докладвано пред управителния съвет. След очевидно гласоподаване сред 23-ма присъстващи с голямо болшинство бе определен Константинов.

Нашата цел е да подпишем дълготраен контракт, в който ще се опитаме да вкараме условия за резултати. Като федерация ще създадем всичко належащо да помогнем на треньора и тима, да създадем условия, в допълнение обосноваване, материални тласъци. Целта е в идващите няколко години да върнем България на подобаващото ѝ място.

Абсолютно всички претенденти бяха добре готови, в това число и чужденците. Имаха ясна стратегия и цел. Вратите за тях остават отворени ”, разяснява Ганев след съвещанието на управата. Легендата уточни задачата за домакинското европейско следващата година - 1/4-финал.

“Мартин Стоев беше претендент за мъжкия тим и не сме обсъждали дали ще бъде удължен договорът му при младежите. Това ще е тематика на последващо съвещание на управителния съвет ”, добави Ганев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР