Бившият капитан на италианския Наполи Марек Хамшик нарече успеха на

...
Бившият капитан на италианския Наполи Марек Хамшик нарече успеха на
Коментари Харесай

Хамшик: Винаги съм си представял празненствата при спечелването на титлата в Италия

Бившият капитан на италианския Наполи Марек Хамшик назова триумфа на тима през сегашния сезон „ изключителна наслада “. Наполи е водач във краткотрайното класиране в Серия А със 78 точки, а вторият Лацио е с 61 след мачовете от 31-ия кръг и достигането до купата е въпрос на време.

„ Много съм горделив. Това е изключителна наслада за всички неаполитанци, които желаеха всяка година да спечелим купата. Сега това се случва. Най-после “, разяснява в изявление за изданието Il Mattino 35-годишният Хамшик, който сега е футболист на турския Трабзоспор.

„ Толкова дълго ние бяхме покрай триумфа. Много пъти си представях този миг за голямо благополучие за града и какво би било, тъй като знам по какъв начин хората живеят с Наполи. Знам какво значи тимът за своите почитатели. Всеки път, когато срещах почитатели, те ми споделяха, че би трябвало да спечелим купата. Това е сбъдната фантазия за всички. Много съм благополучен за тима, за управлението, за всички чиновници. Това е победа за всички тях “, добави Марек Хамшик в очакване на окончателния успех на Наполи в Серия А през сегашния сезон.

„ Наполи просто е част от мен. Тази купа няма да е моя, само че на тези, които се бориха и завоюваха. Преживях незабравими моменти, като триумфа в шампионата за Купата на Италия през 2012 година. Знам каква е пристрастеността на неаполитанците. През предходната година тук в Трабзон проведоха шест празненства за купата на Турция, която спечелихме. Мисля, че ще бъде същото в Неапол, със стотици и хиляди хора на улиците. Винаги съм си представял сходно тържество и в този момент ще се насладя отдалеко “, съобщи Хамшик.

 „ Разликата с преди е, че тимът демонстрира неизменност в представянето си и резултатите. Наполи доминираше против съперниците си “, сподели още словашкият футболист./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР