Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер съди долната камара на

...
Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер съди долната камара на
Коментари Харесай

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер съди парламента

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер съди долната камара на Народното събрание, с цел да си възвърне привилегиите, които му бяха отнети през май поради връзките му с Русия. Това заяви организация Ройтерс, цитирайки немската осведомителна организация ДПА.

78-годишният Герхард Шрьодер упорства службата му в Бундестага да му бъде възобновена в жалбата си до административния съд в Берлин, Германия, изясни юристът му Михаел Нагел.

Бюджетната комисия на немската долна камара постанови през май, че Шрьодер, който от години беше подложен на критика за връзките си с Русия, към този момент не би трябвало да има офис в централата на националната делегация, само че реши, че пенсията му би трябвало да продължи да се изплаща обикновено и че той би трябвало да продължи да има служители на реда като телохранители.

Но правният екип на някогашния канцлер твърди, че решението на комисията на Бундестага да отстрани и затвори офиса му в постройката е нелегално.

Герхард Шрьодер е мощно подложен на критика, тъй като години наред е заемал управителни позиции в съветски енергийни компании, продължава да поддържа контакти с съветския президент Владимир Путин, който дефинира като собствен персонален другар, и се въздържа от осъждайки съветската военна инвазия в Украйна, макар огромния напън. През май той най-сетне разгласи, че напуща позицията си в борда на Роснефт и отхвърли опцията да заеме позиция в борда на Газпром.

Вчера актуалният федерален канцлер, също социалдемократ, Олаф Солц, избра неяснотата, когато беше запитан дали неговият предходник в действителност може да играе посредническа роля. Той сподели, че би било " похвално ", в случай че Шрьодер убеди Москва да поеме доставката на ремонтирана турбина, която съгласно съветските управляващи е повода потокът от природен газ към немския пазар през газопровода " Северен поток 1 " да е намалял.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР