Бившият кандидат за депутат от коалиция Патриотичен фронт Валентин Велев

...
Бившият кандидат за депутат от коалиция Патриотичен фронт Валентин Велев
Коментари Харесай

Бивш кандидат-депутат получи условна присъда за държане на коноп |

Бившият претендент за народен представител от коалиция " Патриотичен фронт " Валентин Велев се споразумя с прокуратурата и получи условно наказване за държане на марихуана и развъждане на растения от рода на конопа.

След като прегледа съглашението, Софийският градски съд дефинира като " безпричинно занижено " контрактуваното от Велев и прокуратурата наказване от една година и 11 месеца затвор при 3-годишен изпитателен период.

Според магистратите то няма да реализира задачите на правораздаването, тъй като закононарушението, за което кандидат-депутатът се е признал за отговорен, се характеризира с висока степен на социална заплаха.

Съдът предложи наказването да е 2 година затвор с 3-годишен изпитателен период и санкция от 5000 лева и то бе утвърдено, заяви БНР.

На 12 ноември м.г., който бе претендент за депутат от Сливен, бе арестуван в ареста. 

Малко преди този момент основният прокурор Иван Гешев внесе искане в ЦИК за събаряне на имунитета му, с цел да бъде притеглен като обвинен и арестуван поради владеене на канабис.

Досъдебното произвеждане по случая бе формирано на 4 ноември 2021 година Установено бе, Велев е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции от рода на конопа с общо тегло 1611.03 грама и на стойност 9666.18 лева и е отглеждал 23 растения в нарушаване на закона.

Самият Велев изясни, че нямал визия, че гази закона. Отглеждал дрогата поради болки в кръста и се извини. Освен това посочи, че от канабиса се възползвала и негова родственик поради глаукома.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР