Бившият кандидат-президент се обяви за приемане на индивидуални международни санкции

...
Бившият кандидат-президент се обяви за приемане на индивидуални международни санкции
Коментари Харесай

Тихановска: Чехия да инициира международен трибунал за изборите в Беларус

Бившият кандидат-президент се разгласи за приемане на самостоятелни интернационалните наказания против съдии, длъжности лица и предприемачи, които оказват помощ на управляващите в страната.
Светлана Тихановская, която е на посещаване в Прага, съобщи, че Чехия би могла да провежда интернационална среща на върха, с цел да се разиска обстановката в Беларус. Освен това предложи да се инициира основаването на интернационален арбитражен съд, който да проверява през август 2020 година
 Номинираха Светлана Тихановска за Нобелова премия за мир Номинираха Светлана Тихановска за Нобелова премия за мир
Литовският президент Гитанас Науседа е номинирал беларуската опозиционна активистка Светлана Тихановска, която сега живее в Литва,...
В изявлението си пред чешкия Сенат (горната камара на парламента) Тихановска прикани управляващите в Чехия да „ заемат твърда позиция против противозаконния режим ” на президента на Беларус Александър Лукашенко, в това число неговото държавно управление. Освен това да бъдат приети за „ незаконни организации Комитет за Държавна сигурност (на СССР) (комитет за държавна сигурност – бел.ред.), ОМОН (отряд със особено предназначение) и Главното ръководство за битка с проведената престъпност и корупцията. Изказването бе излъчено директно от чешките телевизионни канали.
„ Призовавам за основаването на интернационален арбитражен съд, който да организира следствие на закононарушенията на диктатурата на Лукашенко. Призовавам Чехия да проведена високо равнище по въпроса за превъзмогване на рецесията в Беларус ”, сподели тя.
Тихановская се разгласи за предприемането на самостоятелни интернационалните наказания против съдии, длъжностни лица и предприемачи, които оказват помощ на беларуските управляващи.
„ Единственото решение за рецесията в Беларус могат да бъдат само свободни президентски избори, които да се проведат с присъединяване на интернационалните наблюдаващи ”, счита опозиционерката.
 Тихановская желае подпомагане от ОССЕ да се върне в Беларус Тихановская желае подпомагане от ОССЕ да се върне в Беларус
Бившият кандидат-президент на Беларус Светлана Тихановская разиска с посланиците на Европейски Съюз в ОССЕ въпроса за връщането на водачите на белару...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР