Бившият кандидат-президент на Републиканската партия и новоизбран сенатор от щата

...
Бившият кандидат-президент на Републиканската партия и новоизбран сенатор от щата
Коментари Харесай

Тръмп предизвика ужас по света, нападна го Мит Ромни

Бившият кандидат-президент на Републиканската партия и новоизбран сенатор от щата Юта Мит Ромни атакува гневно американския президент Доналд Тръмп , изтъквайки, че бил провокирал смут по света , оповестяват американските медии.

В публикация за в. " Вашингтон пост " той разяснява, че Тръмп не бил на нивото, което се изисква за президентския пост .

Ромни беше извънредно сериозен преди към Тръмп, само че завоюва поддръжката му в борбата му за сенатор в Юта. Засега Тръмп не е дал отговор на рецензиите му.

По-рано той беше атакувал Ромни като " провален претендент ", а мениджърът на предизборния му щаб за кандидатпрезидентската акция през 2020 година го упрекна в ревнивост.

Времето на публикуването на публикацията, а точно - единствено два дни преди Ромни да постави клетва като сенатор, накара някои да спекулират, че той се нарежда като кандидат на Тръмп , гарантирайки си номинацията на републиканците за президент.

В публикацията Ромни похвали доста от политиките на Тръмп, като да вземем за пример неговите данъчни промени и назначението на консервативни съдии във Върховния съд.

Ала той написа и следното: " С толкоз разграничена, възмутена и ядосана страна, водачеството на президента по повод качествата на характера е безусловно належащо. И таман в тази област са най-големите дефицити на настоящия президент . "

" Светът също следи ", прибавя той и акцентира: " Думите и дейностите на Тръмп провокираха смут по света . "

Ромни показва, че би подкрепил президента в политиките, които той сметне, че са в полза на Юта и Съединени американски щати, само че се опълчва на дейности, " които провокират различия и които са расистки, сексистки, антиимигрантски, нечестни или разрушителни за демократичните институции ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР