Бившият играч на Левски и Черно море Мариян Огнянов сподели

...
Бившият играч на Левски и Черно море Мариян Огнянов сподели
Коментари Харесай

Мариян Огнянов: Левски играе прекалено романтичен футбол

Бившият състезател на Левски и Черно море Мариян Огнянов показа упованията си преди мача сред двата тима от 14-ия кръг на Първа лига. на стадион " Георги Аспарухов " в неделя. Пред  " Тема Спорт " той проучва и моментната обстановка в двата тима. 

Марияне, следва дуел сред Левски и Черно море на " Герена ". Какви са упованията ти за мача в неделя

- Надявам се да се получи прекрасен мач. Любопитно ми е кой ще излезе победител, тъй като и двата тима показват атрактивен футбол от началото на шампионата. Очаквам да се получи забавен дуел, никой не може да предвижда кой ще завоюва.

Сподели, че двата тима показват атрактивен футбол. Какво ти прави по-специално усещане в играта на Левски и Черно море?

- Да, това е на първо четене, че залагат на атрактивен футбол. Няма по какъв начин да не се означи играта на Черно море от началото на сезона. Моето мнение е, че на моряците им липсваше постоянството. Сега това е налице, реализират резултати и са непобедени в шампионата. Това ми прави най-хубаво усещане при тях. Илиан Илиев е предал на футболистите, че е доста значимо това в шампионата и към този момент се берат плодовете. А Левски радва окото с хубава игра.

" Сините " се пробват да работят комбинативно и залагат на хубав футбол. Но това, което ми направи усещане в последните два мача с Лудогорец и ЦСКА е, че играят прекомерно сантиментален футбол, което не мисля, че може да носи триумф в такива дербита. Ако би трябвало, ще направя параленост с предходния треньор Станимир Стоилов. Той също обичаше тимът му да се надиграва и непрекъснато говореше за това, само че залагаше на по-прагматичен жанр и Левски съумяваше да взима дербитата. Сега при последните конфликти сините не бяха надиграни, само че не съумяха да завоюват. Отборът в действителност играе добре, само че не победи във въпросните мачове.

Кои са водещите фигури в двата тима

- Няма да открия топлата вода като кажа, че тази фигура за Левски е Велтон. Сините разчитат извънредно на него, а сигурно не желаят да е по този начин. Предполагам, че треньорското управление желае да има повече такива футболисти, само че бразилецът за момента е най-силният състезател, изключително в атакуващ проект, където основава доста рискове пред противниковата врата. При Черно море по-скоро може да посочим колективакато водещ.

Отборът показва прекрасен футбол, построява се отдавна и това води до тези резултати. Наистина ни чака доста забавен мач в неделя и нека по-добрият да завоюва.

Къде виждаш двата тима в крайното класиране?

- Трудно е да се предвижда. Със сигурност, в случай че запазят резултатите и играта си, ще бъдат в борбата за призовите места, само че не мога да посоча тъкмо къде.

Как ти се вижда шампионата от началото на сезона?

- Има четири-пет тима, които дават поръчка, че шампионатът ще е оспорван до края. Битката за купата ще е до последно, както и за другите места в шестицата. Тези отбори, които загатнах, демонстрират доста добре лице и поръчка от всеки за нещо огромно. На този стадий може да кажем, че е непредсказуемо кой къде ще приключи, което носи и интереса към шампионата. Наблюдавах дуела сред Черно море и Локо Пловдив и двата тима демонстрираха с играта си, че заслужават местата, на които се намират сега.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР