Бившият хърватски премиер Иво Санадер беше изпратен в понеделник в

...
Бившият хърватски премиер Иво Санадер беше изпратен в понеделник в
Коментари Харесай

Хърватски премиер влиза в затвора за корупция

Бившият хърватски министър председател Иво Санадер беше изпратен в понеделник в Центъра за диагностика на пандиза " Реметинец ", с цел да се реши къде ще излежава шестгодишна си присъда за спекулация, за която се чака с изключение на престой в пандиза да заплати нелегално добити 2,3 милиона евро, оповестява БГНЕС. „ Санадер е изпратен в Центъра за диагностика, където през идващия месец ще се дефинира къде ще излежава присъдата “, сподели представителят на Загребския областен съд Кресимир Девчич.

С това Санадер би трябвало публично да стартира изтърпяването на присъдата поради спекулация, защото решението за изтърпяване на наказването става дефинитивно.

Санадер е в пандиза „ Реметинец “ от 4 април, когато Върховният съд усили присъдата му за аферата, за която преди той беше наказан на четири години и половина. След произнасянето на последната му присъда, Санадер беше върнат в следствения арест, където да изчака писменото решение на Върховния съд, който изяснява документално аргументите за увеличението на присъдите на 23 май.

Главният прокурор Дражен Йеленич сподели, че страната ще прегледа всички налични благоприятни условия, с цел да може на някогашния министър председател и ръководител на партия да му бъде иззето непозволено добитото имущество. Нова тв

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР