Бившият хърватски премиер Иво Санадер бе изпратен в Центъра за

...
Бившият хърватски премиер Иво Санадер бе изпратен в Центъра за
Коментари Харесай

Бивш хърватски премиер влиза в затвора за корупция

Бившият хърватски министър председател Иво Санадер бе изпратен в Центъра за диагностика на пандиза “Реметинец ”, с цел да се реши къде ще излежава шестгодишна си присъда за спекулация, за която се чака с изключение на престой в пандиза да заплати нелегално добити 2,3 милиона евро.
„ Санадер е изпратен през вчерашния ден в Центъра за диагностика, където през идващия месец ще се дефинира къде ще излежава присъдата “, сподели представителят на Загребския областен съд Кресимир Девчич.

„ Първоинстанционните и второинстанционните присъди са импортирани в гражданско-административния отдел на Общинската прокуратура в Загреб, който е виновен за започването на излежаване на присъдата “, сподели Девчич.

Санадер е в пандиза „ Реметинец “ от 4 април, когато Върховният съд усили присъдата му за аферата, за която преди бе наказан на четири години и половина. След произнасянето на последната му присъда, някогашният министър председател беше върнат в следствения арест, където да изчака писменото решение на Върховния съд, който изяснява документално аргументите за увеличението на присъдите на 23 май, написа още БГНЕС.

Главният прокурор Дражен Йеленич сподели, че страната ще прегледа всички налични благоприятни условия, с цел да може на някогашния министър председател и ръководител на партия след окончателната присъда да му бъде иззето непозволено добитото имущество.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР