Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи се отказва от

...
Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи се отказва от
Коментари Харесай

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи отпада от кандидатпрезидентската надпревара в САЩ

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи се отхвърля от кандидатурата си за президентската номинация на Републиканската партия за изборите през 2024 година Това става, откакто той не съумя да получи поддръжка за акцията си, съсредоточена върху рецензиите му към политиките и характера на любимеца Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, заяви Ройтерс.

Кристи, някогашен съдружник на Тръмп, трансформирал се в негов критик, който се опитваше да се нарежда като единствения републикански кандидат, подготвен да се изправи против свадливия някогашен президент, беше считан за новобранец в конкуренцията за номинацията на партията.

На социална демонстрация в Ню Хемпшър Кристи съобщи, че към този момент не вижда вероятност за акцията си и повтори предизвестията си за това какво ще се случи, в случай че Тръмп завоюва президентските избори. " Ще се уверя, че по никакъв метод няма да дам опция на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския в миналото (да) стане още веднъж президент на Съединените щати и това е по-важно от персоналните ми упоритости ", сподели той.

Стратегът на републиканците Джон Фиъри съобщи, че отпадането на Кристи може да помогне на Хейли в Ню Хемпшър, където по-късно този месец ще се организира второто гласоподаване за номинацията на партията, тъй като доста от гласоподавателите на Кристи евентуално ще преминат към нея. Според него обаче това не важи за останалите щати, които ще гласоподават републикански претендент.

Откакто разгласи кандидатурата си през юни, Кристи непрекъснато гостува по излъчвания, където насочва остри рецензии към Тръмп, наричайки го неспособен за поста и потвърждавайки, че той носи морална отговорност за нападението против Капитолия на 6 януари 2021 година

Макар че острите рецензии завоюваха на Кристи известна поддръжка измежду републиканците, искащи да поемат в нова посока, хубавичко хватка на Тръмп върху най-активните членове на партията докара до това, че Кристи в никакъв случай да не се издигне в националните изследвания, отбелязва Ройтерс.

Неговото овакантяване отстрани от конкуренцията най-яростния антагонист на Тръмп, макар че Ники Хейли, някогашна губернаторка на Южна Каролина и някогашна посланичка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, става все по-критична към Тръмп през последните месеци, добавя Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР