Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който обяви гладна стачка, след

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който обяви гладна стачка, след
Коментари Харесай

Обявилият гладна стачка Саакашвили трябва да бъде настанен в болница

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който разгласи гладна стачка, откакто бе хвърлен в пандиза, когато се в родината си, има потребност от здравна помощ в болница, защото положението му се е влошило, предизвести неговият персонален доктор, представен от Ройтерс.

Саакашвили разгласи гладна стачка на 1 октомври - деня, в който бе задържан. Прозападният политик, който през последните години живееше в Украйна, бе арестуван, защото по-рано бе наказан задочно в Грузия по две каузи - по отношение на убийството на банков чиновник и за побой над народен представител - надлежно на три и на шест години затвор.

Самият Саакашвили се счита за политически пандизчия.

Николос Кипшидзе, персоналният доктор на някогашния грузински президент, сподели, че е разискал през вчерашния ден здравословното му положение с докторите в пандиза близо до столицата Тбилиси, където се намира 53-годишният политик.

" Неговото положение се утежни. Трудно се движи, мъчно му е да приказва. Саакашвили има кръвно разстройство - таласемия. Това не е смъртоносно заболяване, само че той абсолютно не трябва да е в гладна стачка ", съобщи Кипшидзе и добави: " Вероятно ще би трябвало да го преместим в болница. "

От грузинското министерство на правораздаването обаче споделиха, че тези изказвания не дават отговор на действителността и дефинираха здравословното положение на Саакашвили като приемливо.

Вчера няколкостотин последователи на някогашния грузински президент се събраха пред Народното събрание на митинг с искане той да бъде освободен.

Саакашвили се завърна в Грузия в навечерието на локалните избори на 2 октомври, извоювани съгласно формалните резултати от ръководещата дясна партия " Грузинска фантазия ". Основната опозиционна мощ - демократичното " Единно национално придвижване " на някогашния президент - от своя страна твърди за изборни измами.

Саакашвили ще излежи присъдите си, увери министър председателят Иракли Гарибашвили. Президентката Саломе Зурабишвили упрекна някогашния държавен глава, че се е върнал в страната, с цел да я дестабилизира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР