Бившият гросмайстор и депутат от Путиновата Единна Русия Анатолий Карпов

...
Бившият гросмайстор и депутат от Путиновата Единна Русия Анатолий Карпов
Коментари Харесай

Шахматистът Анатолий Карпов е в кома след странен инцидент край Думата

Бившият гросмайстор и народен представител от Путиновата " Единна Русия " Анатолий Карпов е признат в болница с тежки контузии и е в положение на изкуствена кома след рухване в региона на съветския парламент в Москва.

Инцидентът се е случил на 29 октомври, само че за него се схваща едвам в този момент, през Telegram-канала на съветския бизнесмен Андрей Ковальов.

Според източници на РБК от съветското Министерство на вътрешните работи, Карпов е бил " в положение на алкохолно замайване ", когато е открит на земята наоколо до една от постройките на Думата.

Първоначално е признат в Държавната клинична болница с диагноза черепно-мозъчна контузия, а по-късно е изместен в неврореанимацията на института " Склифосовски ", където са открити още травма на основния мозък, мозъчен кръвоизлив и строшаване на тазобедрена става.
71-годишният мъж е народен представител от " Единна Русия " от повече от десетилетие. В последните години той посещаваше България няколко пъти по покана на " Атака " на Волен Сидеров и за среща с ръководителя на Българска социалистическа партия София Калоян Паргов.Карпов към този момент няма право да влиза на територията на Европейски Съюз, откакто беше подложен под наказания поради войната в Украйна на 23 февруари 2022.
Дъщерята на Карпов - София - отхвърля първичните неофициални изказвания, че контузиите на шахматиста може да са резултат от престъпно нахлуване.

Според нея положението на татко ѝ е провокирано от " битова контузия ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР