Бившият гръцки премиер Андонис Самарас е внесъл жалба в съда

...
Бившият гръцки премиер Андонис Самарас е внесъл жалба в съда
Коментари Харесай

Бившият гръцки премиер съди Ципрас за скандала с Новартис

Бившият гръцки министър председател Андонис Самарас е внесъл тъжба в съда против сегашния министър-председател Алексис Ципрас, защото счита, че корупционният скандал с швейцарския фармацевтичен колос " Новартис ", по който в този момент тече следствие, е " една жалка измама, скалъпена от него ", оповестява в. " Катимерини ".

Скандалът провокира остра поляризация в Гърция, защото в правосъдната кореспонденция за него има данни, че са забъркани общо 10 политици - двама някогашни министър председатели, включително Самарас, и осем някогашни министри, за които се твърди, че са взимали подкупи, с цел да популяризират продажбите на медикаментите на швейцарската компания, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самарас счита, че този скандал е " неприятно скърпен " и че ще рухне от единствено себе си, защото обвиняванията по него са на първо място клюки.

Скандалът бе небрежно заформен и това стана ден след големия протест в Атина за името на Македония. Това се случва в миг, когато Гърция е изправена пред огромни провокации и закани, а създателите на този скандал се пробват с неистини да преборят своите съперници, разединявайки гръцкия народ, показва някогашният гръцки министър председател в своята тъжба до съда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР