Бившият главен прокурор Сотир Цацаров, който оглавява комисията за предотвратяване

...
Бившият главен прокурор Сотир Цацаров, който оглавява комисията за предотвратяване
Коментари Харесай

Сотир Цацаров ще подаде оставка на шеф на антикорупционната комисия

Бившият основен прокурор Сотир Цацаров, който оглавява комисията за попречване на спора на ползи и лишаване на нелегално добито имущество, ще подаде оставка, считано от първи март. Това е оповестил той пред помолен да разяснява готвените от министерството на правораздаването ремонти, свързани с работата на комисията.

" Ще разясня заявените планове за законодателни промени идната седмица, откакто извърша своето решение да подам оставка като ръководител на КПКОНПИ. Ще желая да бъда освободен от тази служба, считано от 1 март, докато ще внеса в Народното събрание годишния доклад за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този доклад ще приказват повече от празните политическите заявления и обвинявания. Разбира се, ще разглася ясно и претекстовете за оставката си ", гласи писменият отговор на някогашния основен прокурор, представен от изданието.

Още преди изборите от " Продължаваме промяната " оповестиха, че комисията, ръководена от Цацаров е " слаба и неработеща ", а министър председателят Кирил Петков изиска оставката на някогашния основен прокурор. За оставката на Цацаров упорстват от " Демократична България " също от дълго време. Досега Цацаров, който оглави комисията малко преди приключването на седем годишния му мандат като основен прокурор през 2019 година, не е коментирал настояването за оставка, както и желанието на ръководещите да трансформират фунцкиите на комисията.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР