Бившият главен прокурор Иван Гешев направи обръщение към нацията, но

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев направи обръщение към нацията, но
Коментари Харесай

Гешев реши! Големият избор

Бившият основен прокурор Иван Гешев направи послание към нацията, само че във Facebook, тъй като към този момент няма право това да стане по Българска национална телевизия.

" Политическите проблеми се позволяват с политически средства ", това съобщи Иван Гешев в изказване към нацията, което направи преди малко, само че не посредством публичната телевизия, тъй като към този момент няма право, а посредством профила си във фейсбук.
-->
Ето и текста на обръщението:

Братя и сестри българи,

През последните месеци пред очите на цялата нация и интернационалната общественост Прокуратурата на Република България е подложена на невиждан напън и жестоко нелегално вмешателство в работата на правосъдната система. За да се овладее и този финален бранител на народа и да се употребява за репресии.

Дори се оказахме в парадоксалната обстановка, в един миг още преди да е обнародван указът за освобождението ми официално да има двама основни прокурори. Явно страхът е огромен и графикът на дълбоката страна и задкулисието би трябвало да бъде спазен с цената на всичко. В опит да блокират работата ни по основни и изключително чувствителни за страната каузи, силите на мрака, както аз ги назовавам, започнаха поредност от дейности, присъщи за властническите и мафиотски режими!

Последователната ни битка против незаконни олигарси и против крадливи партийни водачи докара в последните месеци до невижданото обединяване на висши политици, мафия и горист бизнес.

Техният под паника боязън бе подбуден от моята и на прокуратурата увереност. Тази увереност ги накара да покажат своите същински лица и своето прикрито до този миг взаимоотношение.

И по тази причина в този момент се пробват да овладеят и да подчинят прокуратурата. Защото ще създадат всичко допустимо делата да не влязат в съд и да няма правдивост за откраднатите национални пари.

На първо място основният прокурор трябваше да бъде отхвърлен посредством смяна в законите, направена категорично за мен. Под прикритието на сякаш европейски стандарти се целеше да се предотврати дългогодишната ни работа и  разследвания по основни каузи с висок публичен интерес.

За мен е явно, че приключването на информация от страна на осведомени по тези каузи към директно засегнатите е главната причина за бързата им и брутална реакция към мен. Методите им към този момент са обществено известни. Те постоянно, по разпоредбите на мафията, стартират с спокоен опит за послушание и приемане на техните условия, които постоянно са мощно изкушаващи, само че постоянно свързани с изменничество! И в случай че това не сработи, не престават с откровени закани в това число и за човешки животи, и най-после с реализация на заканите. Всичко това освен споделих, че ще се случи, само че то се случи и ще продължи да се случва пред очите ни. Безскрупулно и даже без опит за  елементарно възпитание.

Хората са разнообразни. Повечето за моя наслада избират морала и нравствеността, някои - измяната и позора! Аз не съм мислил и разсъждавал върху изкушенията, които ми предлагаха, тъй като не съм имал съмнения и подозрения в избора си. Да, не съм непогрешим и съм бъркал. Но пред проклятието и позора аз избрах истината и достолепието. Избрах образеца на Левски и заветите му, а не позора на измяната.

Или ще отхвърлим измамата и гаврата на корумпираните политици и ще се извисим като народ в целия си растеж, или ще се примирим с наведена глава и в никакъв случай към този момент няма да можем  да се надигнем.

Или ще защитим българските полезности и добродетели и националното ни и персонално достолепие, или ще пожертваме бъдещето на страната ни  - бъдещето на децата и внуците ни.Изборът е на всеки един от нас.

Цялото ни общество през днешния ден е изправено пред избор.

Аз направих своя избор - да не мълча и да не преклонявам глава пред несправедливостта.Днес приказвам последно като  магистрат, откакто съблюдавах закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор.

Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика.

Затова през днешния ден приказвам на българите в България - по този начин, както дадох обещание - с ясното схващане, че политическите проблеми се позволяват с политически средства.

Днес ви давам обещание единствено едно - да продължа борбата за истина и правдивост в нашето Отечество.

Няма да ви предам!

Няма да ви излъжа!

Бог да пази България! 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР