Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън смята, че Република

...
Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън смята, че Република
Коментари Харесай

Бивш генсек на НАТО: България трябва да чуе единодушните призиви на Запада да пусне РСМ в ЕС

Бившият общоприет секретар на НАТО Джордж Робъртсън счита, че Република заслужава да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз и се надява България да чуе единомислещите претенции на своите западни другари и да вдигне блокадата за Скопие, предава скопското електронно издание Expres.mk.

Робъртсън е на посещаване в югозападната ни съседка във връзка 20-тата годишнина от подписването на Охридския рамков контракт, с който бе комплициран завършек на спора сред македонци и албанци през 2001 година, добавя организация Фокус.
 Скопие: Паметната плоча на починалите българи е възобновена Скопие: Паметната плоча на починалите българи е възобновена
Външното министерство на Република Северна Македония довечера осъди оскверняването на паметната плоча на 15-те български туристи, заг...

„ Когато България търсеше участие в Европейски Съюз и НАТО, те имаха положителни другари в мое лице и в централата на НАТО. България като комшия имаше голяма изгода от това Охридско съглашение. Ако спорът беше траял по обичайния метод, както приключва на Балканите, България щеше да усети тези талази и щеше да ги усеща до през днешния ден “, сподели някогашният общоприет секретар на НАТО.

Той подсети, че днешният Европейски Съюз се състои от страни, които са били враждебни една по отношение на друга с епохи.

„ Но триумфът на нашата епоха е, че тези врагове седят през днешния ден в този необикновен съюз на свободни и интегрирани страни “, акцентира той.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР