Бившият футболист на Барселона и Арсенал Александер Хлеб направи много

...
Бившият футболист на Барселона и Арсенал Александер Хлеб направи много
Коментари Харесай

Хлеб: Сега целият свят гледа Беларус, може би Меси и Кристиано трябва да дойдат тук, за да играят

Бившият футболист на Барселона и Арсенал Александер Хлеб направи доста забавен роман за обстановката в неговата татковина. В момента Висшата лига на Беларус е единственото футболно състезание в Европа, което освен не е прекъснато, само че се играе и пред аудитория. Новият сезон стартира в четвъртък - два дни, откакто УЕФА реши да отсрочи Евро 2020 с една година поради пандемията от COVID-19. Според Хлеб обаче твърди, че никой в Беларус не се вълнува от заплахата.

" Целият свят в този момент гледа шампионата в Беларус. Всеки би трябвало да включи тв приемника си и да гледа нас. Когато НХЛ приключи сезона, доста хокеисти отидоха в Русия, с цел да играят. Може би Лионел Меси и Кристиано Роналдо могат да дойдат в Беларус, с цел да продължат да играят. Това е единственото място в Европа, където можеш да играеш футбол. Тогава хората в Беларус ще бъдат щастливи.

Коронавирусът спря Шампионската лига и Лига Европа. Това е добре, тъй като би трябвало разпространяването му да бъде лимитирано. УЕФА взе верните решения. Но в Беларус като че ли никой не го интересува. Невероятно е. Може би след една или две седмици ще спрем шампионата и тук. Може би просто нашият президент изчаква да види какво ще се случи. Всички тук знаем какво се случва в Италия и Испания. Нещата не наподобяват добре. Но администрацията на президента на нашата страна счита, че обстановката не е толкоз рискова, колкото се показва в новините. Много младежи и студенти мислят същото. Аз си заставам у дома с моето семейство, само че когато изляза на открито, улиците и заведенията за хранене са цялостни с хора. Мен ме е грижа за моето здраве и здравето на фамилията ми, по тази причина лимитирам контактите до най-малко. Но е мъчно да обясниш това в нашата страна. Всички шампионати бяха спрени, само че ние не мислим, че има някакъв проблем. Защо? Нямам никаква визия ", споделя Хлеб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР