Бившият директор в ЦСКА - Милко Георгиев, направи анализ на

...
Бившият директор в ЦСКА - Милко Георгиев, направи анализ на
Коментари Харесай

Бивш директор в ЦСКА коментира скандалното интервю на Боби Михайлов и времето за промяна в БФС

Бившият шеф в ЦСКА - Милко Георгиев, направи разбор на изявлението на Борислав Михайлов пред Gong, което откровени скандализира и нашата спортна редакция. Той получи естрада от изданието „ Букмейкър Рейтинги “, където да изрази своето мнение по най-наболелите въпроси в българския футбол.

Ето и цялото изявление на Георгиев:

Господин Георгиев, какво очаквате след произнасянето на съда, който анулира решенията от Конгреса през октомври предходната година?
Очаквам това, което чакат всички, които обичат тази игра. А точно втората инстанция, която няма да гледа всъщност въпроса – това е доста значимо да се знае, да удостовери решението на първата. А от тук нататък какво ще стане и по какъв начин ще стане нямам концепция, заради простата причина, че хората, които управляват футбола в България, са способни на всичко единствено и единствено, с цел да останат на власт. Няма да се учудя да се протакат правосъдни каузи години наред.

Въпросът е може ли някой ден да има смяна, тук не става въпрос дали Димитър Бербатов ще бъде идващият президент, а да има смяна в развиването и ръководството на българския футбол?
Промяна рано или късно ще се случи. Дали ще е Бербатов или някой различен, това към този момент не е въпрос, който да търси отговор. Промяната е наложителна, в случай че желаеме да имаме футбол и да се радваме още веднъж на тази игра. А това, че тази смяна е закъсняла – стана ясно и на самите сегашни управници. Те също са наясно, че са закъснели, защото напоследък се пробват по някакъв метод да пипат нещата козметично. Това обаче малко или доста е опит да бъдат замазани очите на хората, само че прекомерно късно. Влакът към този момент е потеглил, а те го изпуснаха…

Борислав Михайлов даде изявление, в което разяснява актуалната си съпротива в лицето на Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. За следващ път сподели, че те нямат управнически опит и изтъквам „ не са постигнали нищо с националния тим. “ Какъв е вашият коментар?
Обикновено най-характеризиращата линия на невежия човек е да приравнява всичко по отношение на личния си светоглед. Нима има някой от здравомислещите хора, който да съпостави управническия и административен опит на Петър Величков и Боби Станков с този на Костадинов и Лечков? Нелепо е да приказваш за липса на опит в случай, че отсреща стои екип. Да, Михайлов атакува съответни персони, в тази ситуация Бербатов и Стилиян Петров. ОК, те нямат управнически опит, само че са цялостен екип. А вие какво имате?! Извинявам се доста, само че това е несериозно.

Пак по думите на Михайлов – съгласно него е претоплена гозба фотографията със посочения за уредник на черното тото Дан Тан?!
Да, за него са претоплени манджи, единствено че на фотографията несъмнено е бил с ледено уиски. Във всяка една естествена страна след такава фотография, без никакви пояснения, президентът, който е бил, става и си отпътува. И повече не се появява на никое място. Наглостта и безочието на този човек, който не е в трезвомислещо положение, са безкрайни. Аз нямам подозрение, че той се нуждае от профилирана помощ. И забележете, той не разяснява фотографията, а трансферира проблема върху футболистите. Аз съм уверен, че футболистите не са знаели за детайлите в контролата с Естония, само че той е индивидът от фотографията, който по-късно подписва контракт със сингапуреца.

Тук може ли да се потърси ракурса, че Михайлов се е надявал такава фотография в никакъв случай да не се появява в общественото пространство?
Глупостта не оправдава действието. Така че в случай че той е бил задоволително малоумен, с цел да подпише този контракт и да се снима с този човек, не би трябвало да го оправдаваме, нали по този начин?! Съжалявам…

Вчера президентът на БФС бе извикан на разпит в ГДБОП, което в началото бе отречено от пресслужбата на футболната ни централа, само че по-късно от Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че въпреки всичко подобен разпит е имало. Защо би трябвало да отхвърлят нещо, което може елементарно да бъде доказано?
Първо, желая да уточня, че това, че е бил извикан в ГДБОП, не е новината на деня. Всеки може да отиде там, с цел да бъде запитан за нещо или да бъде разпитан в качеството си на жител. Ние действително не знаем в качеството си на какъв е бил там Борислав Михайлов. Но самият факт, че в един миг от БФС отхвърлиха, че е бил в ГДБОП, излиза малко като виновен негонен бяга. Този факт самичък по себе си приказва за някакъв боязън или стеснение.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев разяснява, че мястото на Борислав Михайлов е точно при такива институции, а не в БФС.
Това какво е споделил министърът в оставка, не значи, че е обвинителен акт. Това, че той по този начин счита, е негово мнение. Аз и всички останали хора също имаме мнение. Моето е, че Борислав Михайлов има защо да бъде съден, различен е въпросът, че за мен би бил оневинен по всички параграфи, тъй като съгласно мен има потребност от лекуване. Аз не считам, че болен човек би трябвало да бъде съден.

Защо националният тим продължава да се срутва, само че и освен той. Нивото на футбола ни е все по-ниско?
С една дума ще отговоря за националния тим – покруса! Повече какво да приказваме. Ще ви дам един образец. Преди 7 години имаше европейско състезание до 17 годишни в България и нашият народен тим взе участие. Моля, проверете, от тогавашните юноши какъв брой пробиха в настоящия народен тим и какъв брой от съставите на противниците към този момент са носители на Шампионска лига, първенци в съответните страни, титуляри в мъжкия футбол и така нататък Разликата сред нас и тях е голяма. Само ще ви загатна, че тук за Англия игра Трент Александър-Арнолд, от състава на Италия бяха Донарума, Локатели, Кутроне, за Холандия играха Де Лихт и така нататък

Защо множеството футболни хора споделят, че играчите не са отговорни?
Защото е по този начин. Това че те не са готови, е проблем на системата, а не техен. Методиката ли е неверна, основаването на бази и условия или има нещо друго? Има хора, които желаят да ръководят и могат да дадат съответен отговор за какво нещата са такива. Но резултатът е изтъкнат. Състоянието на футбола е под нулата. И даже в този момент да се случи смяна, съгласно мен ще са ни нужни най-малко 10 години, с цел да усетим възможна смяна.

Стигаме и до днешното изявление на футболния управител Николай Жейнов, който поздравява всички с „ новоизлюпения българин Бърнард от Гана “, казвайки, че Бърнард Текпетей от Лудогорец е получил български паспорт.
Олигархът, който скрито ръководи футбола в България, а това не е загадка за никого, може да си го разреши.

Според вас въпросните ръководители – било то клубни или в българския футболен съюз, не желаят ли да реализират нещо положително? Не е допустимо да бъдат подложени на критика толкоз време и да не желаят да трансформират обстановката?
Възможно е… При тях водещото е егото. Само и само егото. Ние даже да се класираме на някакъв огромен конгрес, обстановката е такава, че по-добре да не вървим на никое място, тъй като унижението ще бъде още по-голямо. Стигнахме до там да стискаме палци за непознатите тимове, с цел да побеждават българския народен тим.

Финална тематика, обвързвана с ЦСКА. Как ще коментирате най-актуалната тематика с бъдещия нов стадион?
Не съм осведомен в елементи с плана за стадиона. Но за мен едно бъдещо ново оборудване е от фундаментално значение за всеки един клуб в България, още повече за гранд, какъвто е ЦСКА. Без стадион ние не можем да имаме никакви искания да изградим клуб и тим. Стадионът е основополагащ на всичко. Ще ви дам съпоставяне – все едно да работиш, ползвайки интернет, а да нямаш интернет у дома. Така е и със стадиона. Той е преди всичко при всяко едно състояние.

Феновете обаче са ставали очевидци на многочислени планове за нови игрища. Може ли да се случи нещо непредвидено откъм процес?
Въпросът е доста на място. В България всичко може да се провали, ние сме царе да проваляме, а не да сътворяваме. Предвид опита на Левски, аз персонално няма да се развеселявам на първа копка, а когато се среже лентата на новия стадион. Да не стане да го бутнем, а след това да се чудим какво ще се случи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР