Бившият директор на Гранична полиция Валери Григоров коментира мигрантската вълна,

...
Бившият директор на Гранична полиция Валери Григоров коментира мигрантската вълна,
Коментари Харесай

Валери Григоров: МВР и Гранична полиция нямат ресурс да се справят с мигрантската вълна

Бившият шеф на Гранична полиция Валери Григоров разяснява мигрантската вълна, на която в последно време ставаме очевидци.

" Аз бих споделил, че една доста дребна част от общия брой минали мигранти през границата, е онази част, за която разбираме. Сега разбрахме поради провокирано ПТП. Във всички останали случаи е доста изрично и показателно, че Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция нямат ресурсите и опциите да владеят оперативната конюнктура в региона на границата. Това е огромният проблем, който не се осъзнава в последните 10 години. Трябва да има тактика за смяна на картинката. Видяхме, че вътрешният министър Демерджиев даде висока оценка за управлението на Гранична полиция. С висока самокритика той неглижира една доста сериозна част от рисковете, които са на границата при прекосяването на тази категория лица ", сподели той в утринния блок на БТВ.

" Промениха се структурата и механизмите за реализиране на трафик на хора през границата. Преди 10 години бяха на доста ниско равнище, а в този момент виждаме смяна на структурата, повдигането на равнището. Една огромна част от уредниците на трафик на хора, ръководят процесите от Бургас, Пловдив и София. Тук Министерство на вътрешните работи нехае във връзка с оценка и разбор, които би трябвало да си създадат, с цел да могат да противодействат на този вид престъпност. Но паралелно с това не можем да пропуснем и корупцията. През 2016 година управлението на Гранична полиция бе подписало един контракт за превоз и услуги и напълно публично с държавен превоз превозваха мигранти. Една част от тези хора бяха изгонени, само че други са на управителни позиции сега ", счита още Григоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР