Бившият десен защитник на България Емил Кременлиев е човекът, сменил

...
Бившият десен защитник на България Емил Кременлиев е човекът, сменил
Коментари Харесай

У кого е фланелката на Жинола от Парк де Пренс?

Бившият десен бранител на България Емил Кременлиев е индивидът, сменил фланелката си с тази на Давид Жинола на " Парк де Пренс " през 1993 година. Припомняме, че френският нападател прати неадресирана топка по посока на нашето наказателно поле, тя бе поета от Кременлиев, който постави началото на последната ни офанзива в решаващия мач. Секунди по-късно Любослав Пенев откри Емил Костадинов, който екзекутира " петлите ".

" Този гол обаче напълно не е инцидентно. Гледайте го и ще видите, че всичко е композиция, изпълнявахме система. Ако не беше по този начин, щях да изритам мощно напред топката в половината на Франция и там - каквото стана. Това би било обикновено, тъй като беше последната минута, само че аз даже не си помислих да шутирам мощно напред. Подадох на Краси Балъков, който също не потегли да търси случайността, а пусна към Любо Пенев. Оттам Любо видя включващия се Емил и му хвърли страховит пас ", спомня си Кременлиев в предаването " От дузпа в тъч " на Sportal.bg .

" След края отидох до Давид Жинола, той се държеше за лицето и не знаеше къде се намира. Казах му на британски дали желае да си сменим фланелките. Той смъкна неговата, даже не ме погледна и потегли да се прибира. Аз му подадох моята, само че той изобщо не ме видя. Така останах с две фланелки от този мач в Париж. След това подарих фланелката на Жинола на индивида, който ми оказа помощ за прехвърлянето от Славия в Левски. Андрей Желязков тогава беше шеф при " сините " и нямаше по какъв начин да идва в " Овча купел " на тренировките на Славия. Моят другар имаше заведение наоколо и идваше да ми споделя, че Жужо ме чака там за диалози. Оставаха ми шест месеца от контракта със Славия. Иначе съм си славист! Винаги за Славия! Това е Майка Славия ", добави Емо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР