Бившият депутат от Има такъв народ (ИТН) Любомир Каримански е

...
Бившият депутат от Има такъв народ (ИТН) Любомир Каримански е
Коментари Харесай

Независим и свободен. Неуспелият в конкурса за БНБ Каримански отиде във финансовото министерство

Бившият народен представител от " ИТН " (ИТН) Любомир Каримански е назначен за консултант на служебната министърка на финансите Росица Велкова броени дни, откакто стана ясно, че партията му не влиза в идващия парламент.

Това заяви в понеделник вечерта " ", провокирайки гневната реакция на някогашния ръководител на парламентарната бюджетна комисия и неуспешен претендент да оглави Българската национална банка (БНБ).

Oт Министерството на финансите оповестяват, че някогашният народен представител от Има Такъв Народ е бил назначен поради неговия опит като депутат и ръководител на Бюджетната комисия.

" Бих желал да кажа на всички сякаш " чисти ", " бели " и " неопетнени " псевдожурналисти, че аз съм благополучен, самостоятелен и свободен човек, без предубеждения! Човек, който може да работи каквото е учил, освен в България, само че и в чужбина ", написа самият Каримански във Facebook малко след появяването на обявата за новото му трудово предопределение.

Каримански беше народен представител от партията на Слави Трифонов за по-малко от месец в 45-ото Народно заседание (НС). Той влезе и в 46-ото, и в 47-ото Народно събрание, като точно тогава оглавяваше Комисията по бюджет и финанси.

На изборите от 2 октомври Има Такъв Народ не съумя да прескочи 4-процентовата преграда. Така Каримански, който още веднъж беше в листите на партията, не съумя да влезе в Народното събрание за четвърти път.

През април Каримански беше номиниран от своята партия. На гласуването в пленарната зала обаче той получи единствено 59 гласа поддръжка – от Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. От ГЕРБ бяха заявили авансово, че също ще го поддържат, само че в последна сметка групата им гласоподава с " въздържал се ".

Тогавашните съдружни сътрудник на Има Такъв Народ от " Продължаваме промяната " (ПП), " Демократична България " и Българска социалистическа партия също не поддържаха Каримански, чиято кандидатура не беше разисквана авансово в съдружното болшинство.

Заради това Политическа партия издигна за поста тогавашния ръководител на парламентарната си група Андрей Гюров . Това предизвика взаимни рецензии и обвинявания сред двете обединения, които в последна сметка доведоха до решението на Гюров поради неналичието на " необятно парламентарно болшинство, което да поддържа този избор ".

Три месеца по-късно обединението, подкрепяща кабинета на Кирил Петков се разпадна, а ГЕРБ внесе избор на съмнение, който съумя да смъкна държавното управление посредством с гласовете и на Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР