Бившият депутат от Има такъв народ и настоящ съветник на

...
Бившият депутат от Има такъв народ и настоящ съветник на
Коментари Харесай

Пламен Абровски съсипа ПП за Капитан Андреево: Искат да върнат границата на държавата, а вкарват други частни лаборатории


Бившият народен представител от " ИТН " и сегашен консултант на министъра на земеделието Явор Гечев - Пламен Абровски, направи разтърсващи разкрития за протичащото се по границата и схемите на " Продължаваме промяната ".

" От " Продължаваме промяната " лъжат. Те споделят, че ще върнат страната на границата, само че в това време са вкарали друга частна лаборатория на границата. На Политическа партия им бе обещано да се грижат за тази страна, само че те не са създали нищо. Вярвам, че основния прокурор ще си свърши работата ", прикани той.

“Не е значимо за какво бе заменен Христо Вълчанов. По-скоро въпросът е за какво ден, откакто страната удвои потенциала за взимане на проби и няколко дни преди решението за влизане на България в Шенген, Политическа партия подвигат тематиката за границата още веднъж? Защото съгласно мен някой някъде е поел ангажимент, който не може да извърши и някой някъде се тормози ", показа съветникът на земеделския министър.

" В друга телевизия зам.- министър сподели чат с Христо Даскалов, в който той си признава, че организацията не е имала потенциал да изследва пробите. Ето ви заповед на господин Даскалов. С нея на 19 август проф. Даскалов дефинира частна лаборатория в гр. Варна да прави проби на всички гранични пунктове за фъстъци. Нали щеше единствено страната да се занимава с тази активност? Нали по този начин твърдеше Христо Даскалов? А с негова заповед се дава на друга частна лаборатория да прави пробите на всички гранични пунктове ", разкри Абровски.

" Знаете ли какво е да се направи акредитация за месец и половина? Една лаборатория се акредитира за 7 месеца. Даскалов и Политическа партия имаха опция за 8 месеца да акредитират лабораторията, само че не го направиха ", продължи той.

" Министър Явор Гечев сподели, че Вълчанов “Не устоя на моя темп ”. Българската лаборатория удвои своя потенциал на “Капитан Андреево ”. Политическа партия не направиха безусловно нищо ", безапелационен е някогашният народен представител.

" Всеки човек има заем на доверие. Директорът на БАБХ би трябвало да е специалист. Проф. Даскалов за 8 месеца не се оправи, сътвори жесток безпорядък на границата. Отстраняването на Вълчанов стартира преди 3 месеца. Тази организация би трябвало да свърши нещо още по-добре. Отново се дава заем на доверие. Не може да постъпваме с хората, както постъпваха Политическа партия. Ако съумеят да се оправят с това забързано всекидневие - това е добре. Служебният кабинет не може да си разреши да си прави постепенно работата ", разяснява Абровски отстраняването на шефа на БАБХ Христо Вълчанов.

" Онази лаборатория на Капитан Андреево не работи. Тя ще стои там, до момента в който съдът каже. Защо Политическа партия приказват за там? Те приказват, тъй като някъде са поели задължения ", сподели още той.

Ние даваме една заповед на частна лаборатория за проучване на фъстъци - това прави Политическа партия. Проблемът е Политическа партия, хаосът, който завари служебния кабинет, бе в резултат на техните дейности и бездействия. Нека службите да ревизират дали в тази организация не е имало занемареност. Когато споделяме, че се връща държавността, се дава на частна лаборатория във Варна да прави проучвания. Защо Политическа партия не внесоха сигнала в прокуратурата, а единствено в ДАНС ", попита още някогашният народен представител.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР