Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов е осъден окончателно за

...
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов е осъден окончателно за
Коментари Харесай

ВКС остави условна присъдата на бивш депутат от ГЕРБ за аферата със суджука

Бившият народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов е наказан дефинитивно за аферата със суджука в Добрич. Върховният касационен съд (ВКС) остави в действие условната му присъда от 2 години затвор за изнудване на предприемача Антон Проданов, желал да му достави един звук суджук, който сякаш бил за някогашния министър председател Бойко Борисов.

От решението на Върховен касационен съд излиза наяве, че прокуратурата е закъсняла с настояването си за по-тежко наказване за Мартинов. Той беше наказан условно още на първа инстанция от спецсъда, а по-късно държавното обвиняване искаше от Апелативния спецсъд наказването му да бъде увеличено на 8 години затвор, само че той удостовери условната присъда.



Според висшите съдии обаче тогава прокуратурата не е изтъкнала нито един мотив за желаното по-тежко наказване, с цел да претендира, че втората инстанция не го е почела.

„ Не участва нито една дума, очертаваща противоречие със правосъдните претекстове на първата инстанция в обсъжданата тенденция и в допълнението към въззивния митинг.

При по този начин посоченото държание на представителите на държавното обвиняване, в касационния митинг са обсъждани обстойно и нашироко голям брой условия, които не били регистрирани от решаващите съдилища на плоскостта на отегчаващи фактори…

Преценявайки същността на изложените несъставомерни обстоятелства, Върховен касационен съд би намерил укора за изцяло понятен и състоятелен, в случай че същите бяха релевирани пред втората инстанция и тя или ги бе подминала, или ги бе оценила погрешно. Те обаче в никакъв случай не са били поставяни на обзор пред АСНС и той няма по какъв начин да бъде упрекван, че не ги е преценявал “, се споделя в решението на Върховен касационен съд.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР