Бившият депутат Хюсеин Хафъзов изостави лидера си Лютви Местан. От

...
Бившият депутат Хюсеин Хафъзов изостави лидера си Лютви Местан. От
Коментари Харесай

Партията на Местан се разпада, остават лидера и Мариана Георгиева

Бившият народен представител Хюсеин Хафъзов изостави водача си Лютви Местан. От групировката на Местан ДОСТ публично оповестиха, че снемат политическото си доверие от Хафъзов. От управлението на партията отпадат и още няколко основни лица.
На 2 декември в Пловдив е била учредена Национална младежка организация на партия ДОСТ (ДОСТ Младежи). „ За следващ път във значимо политическо събитие за ДОСТ не взеха присъединяване зам.-председателите господин Шабанали Ахмед, господин Хюсеин Хафъзов и членовете на ИС (Изпълнителния съвет) господин Мехмед Хаджи и господин Рашид Куру “, осведомят обаче от партията в формалното прессъобщение.

От него излиза наяве, че се провело и съвещание на Националния съвет на партията, което взело „ значими решения с цялостно единогласие “. Избрани са четирима краткотрайни регионални координатори на ДОСТ. Това са за Русе – Зеки Исмаил, за Бургас – Хюсеин Мехмед, за Търговище – Севин Зейнулов, и за Шумен – Нуртен Ремзи.

През 2016 година за координатор за бургаския район на ДОСТ бе посочен локалният хирург Бирджан Йозтюрк. Каква е повода за рокадата, не е ясно. Новият координатор Хюсеин Мехмед е непопулярно лице.

В прессъобщението на ДОСТ се показва още: „ Заради декларативния си отвод да извършва отговорностите си по Устав и за редовно нарушение на Устава на партия ДОСТ, включително безучастие във Възпоменателни манифестации и други политически мероприятия като учредяването на младежката организация да вземем за пример, (Националният съвет на ДОСТ) снема политическото доверие от следните членове на ИС:г-н Шабанали Ахмед, господин Хюсеин Хафъзов, господин Айдоан Али, господин Рашид Куру, господин Мехмед Хаджи.

В 43-ото Народно заседание Ахмед, Хафъзов и Али бяха измежду депутатите отцепници от Движение за права и свободи, които последваха Лютви Местан. Причините за раздора в този момент в ДОСТ и за протеста против водача Местан не са ясни, само че те евентуално се коренят в неуспеха на последните парламентарни избори. Тогава групировката събра съвсем 3% и над 100 000 гласа, което не бе неприятен резултат, само че той въпреки всичко не бе задоволителен за влизане в Народното събрание.

Коментира се, че досегашните съратници на Лютви Местан към този момент не били удовлетворени от водача си и желали промяна на управлението. Това въпреки всичко не звучи доста разумно поради младостта на ДОСТ и не лесната задача да разбиеш партия с обичаи като Движение за права и свободи. Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и Айдоан Али създавали проблеми и когато били в партията на Доган. Често изразявали друго мнение.

Лоялни на Лютви Местан към този момент остават някои знакови лица като някогашният състезателен министър Мариана Георгиева, Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Венцислав Каймаканов – те са участвали на учредяването на ДОСТ Младежи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР