Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс може да бъде

...
Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс може да бъде
Коментари Харесай

Кондолиза Райс може да участва в диалога между Белград и Прищина


Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Кондолиза Райс може да бъде представителят на Белия дом, в случай че Вашингтон бъде позволен да взе участие в разговора сред Белград и Прищина. Във фокуса на информацията не е единствено присъединяване на Съединени американски щати в договарянията, само че и възраждането на концепцията за назначение на специфичен представител за Балканите, заяви радио Б92, цитирайки съветски медии.

„ Това е тип американски мониторинг. Те няма да се намесват в договарянията сред Белград и Прищина, само че ще работят в партньорство с Брюксел, който има какво да предложи на двете страни до края на процеса. Това е участието на Европейски Съюз в Белград, а за Прищина - кандидатстване за участие ”, пишат съветските медии.

Според тях, през миналата година стотици американски сенатори и конгресмени са посетили Балканите, което е два пъти повече, в сравнение с при започване на 90-те години на предишния век. Те акцентират, че задачата е да се изготви документ, който ще бъде импортиран в Конгреса, а с това и изпратен до американския президент, който ще би трябвало да се включи в решаването на балканския въпрос. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР