Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери е убеден в

...
Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери е убеден в
Коментари Харесай

И бившата власт във САЩ зове Тръмп да не къса договора с Техеран

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери е уверен в нуждата от опазване на съглашението с Иран за нуклеарната стратегия на Техеран и прикани настоящия президент Доналд Тръмп " два пъти да намерения ", преди да вземе решение по този въпрос. Мнението си Кери изрази в изявление пред италианския в. " Кориере каузи сера ", Нова телевизия, базирайки се на БГНЕС. Именно администрацията на Барак Обама бе тази, по време на чието ръководство бе подписан договорът с Техеран.

" Това съглашение работи и излизането от него няма да помогне за понижаване на различията, а единствено ще докара до това, че иранската страна ще получи опция също да не съблюдава изискванията по него. Освен това ние няма да знаем какво прави Техеран, заради това, че с излизането на Съединени американски щати от съглашението интернационалните наблюдаващи ще бъдат длъжни да изоставен страната ", сподели Джон Кери.

Той е уверен, че отводът от съглашението с Иран ще има отрицателни последици за мирното урегулиране и процеса на разоръжаване на Корейския полуостров. Освен това някогашният държавен секретар напълно не е податлив всички заслуги за реализиране на напредък по урегулиране на обстановката на Корейския полуостров да бъдат приписвани на Тръмп. " Не знаем каква роля е изиграл Китай за този поврат ", означи Кери.

Освен това той прикани Европа да резервира глобите във връзка с Русия, тъй като " Русия съставлява опасност ". " Много работихме, с цел да убедим нашите европейски сътрудници да запазят глобите по една елементарна причина. От 1945 година, когато установихме нашите общи полезности и институции, единствено една страна си разреши да наруши всички правила – Русия. Само тази страна намерено се пробва да се намесва в политиката на други страни, и никой не би трябвало да се усеща в сигурност пред лицето на такива офанзиви ", разяснява още Джон Кери.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР