Бившият британски премиер Джон Мейджър се обяви за създаването на

...
Бившият британски премиер Джон Мейджър се обяви за създаването на
Коментари Харесай

И бившият британски премиер Джон Мейджър поиска трибунал да съди Путин

Бившият английски министър председател Джон Мейджър се разгласи за основаването на нов интернационален арбитражен съд, който да проверява дейностите на Владимир Путин в Украйна, заяви Би Би Си.

Същата позиция изрази и експремиерът Гордън Браун.

Към двамата държавници се причислиха и други политици, учени, адвокати - общо 140 души, които подписаха петиция за основаване на правосъден орган модела на Нюрнбергския развой против нацистките военнопрестъпници след края на Втората международна война.
 Гордън Браун желае Нюрнберски арбитражен съд за Путин
Гордън Браун желае Нюрнберски арбитражен съд за Путин

Клинтън и Буш поддържат Украйна

По думите на Гордън Браун, основаването на подобен арбитражен съд ще затвори малка врата в интернационалното право, " която Путин може да употребява, с цел да избегне правораздаването ".

Международният съд на Организация на обединените нации в Хага към този момент стартира следствие против Путин за военни закононарушения в Украйна, само че той се нуждае от глобата на Съвета за сигурност, където Русия като непрекъснат член може да наложи несъгласие. За арбитражен съд, проведен по сходство на Нюрнбергския, не би съществувала такава спънка.

По думите на Браун, след рухването на Берлинската стена " предполагахме, че демокрацията и върховенството на закона ще спечелват ", само че Путин вместо това си служи с експанзия. Той предвижда, че в случай че не бъде изпратен явен сигнал, ще последва експанзия и в други страни.
 Борис Джонсън: Путин няма да спре в Украйна, в случай че завоюва войната
Борис Джонсън: Путин няма да спре в Украйна, в случай че завоюва войната

Това би хвърлило Източна Европа в нова епоха на страх
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР