Бившият британски премиер Борис Джонсън в интервю за медиите описа

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън в интервю за медиите описа
Коментари Харесай

Джонсън: Германия искаше Украйна да се предаде, ако Русия нападне ВИДЕО

Бившият английски министър председател Борис Джонсън в изявление за медиите разказа по какъв начин през февруари тази година управляващите на страната са оценили вероятностите на Украйна в упования спор с Русия.

Според CNN английските съдружници са реагирали на заплахата от разнообразни гледни точки. Германските управляващи считали, че ескалацията на руско-украинската борба ще докара до катастрофа и спорът трябвало да бъде стеснен допустимо най-скоро.

Германия вярвала, че Русия е в положение бързо да победи врага и капитулацията на Украйна била препоръчана като мярка за ограничение.

На собствен ред Франция, както изясни Джонсън, не вярвала, че спорът ще премине в открита фаза. Тя отрекла самата опция за военни дейности сред страните.

Италия не желала да поддържа други европейски страни в отношението им към глобите против съветските енергийни запаси, сподели Джонсън.



„ Преди началото на съветската специфична интервенция немските управляващи смятаха, че би било по-добре всичко да завърши бързо, тъй че Украйна да се разпадне “, сподели Борис Джонсън, говорейки за това кой сюжет би бил най-хубав за стопанските системи на водещите европейски сили.

Той също по този начин означи, че Англия постоянно се е позиционирала като съдружник на Украйна, само че не всички европейски страни поддържат същите възгледи.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР