Бившият британски премиер Борис Джонсън е в разгара на кампания

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън е в разгара на кампания
Коментари Харесай

Ако Украйна си върне окупираното, това е край на играта за Путин, казва Борис Джонсън

Бившият английски министър председател Борис Джонсън е в разгара на акция да окуражи западните водачи да окажат по-бърза и по-смела военна помощ на Украйна. Днес той приказва пред американския Атлантически съвет, обяснявайки, че в случай че през днешния ден Западът помогне на Украйна да си върне окупираните след предишния 24 февруари от Русия територии сред Крим и Донбас, " това ще бъде краят на играта за Владимир Путин ".

Джонсън прикани Запада да престане да се концентрира върху Путин, а върху Украйна и напъните ѝ да изгони агресора от нейната земя. По думите му, в случай че бъде притиснат, Путин няма да посмее да употребява нуклеарно оръжие.

" От витален интерес за САЩ и за целия Запад да подсигурява, че Путин ще загуби ", сподели Джонсън.

Той попита реторично дали Западът си дава сметка какво окуражаващо послание би пратила една съветска победа на Китай.

" Произходът на днешната злополука е в нашия групов неуспех да накажем Путин през 2014 година ", сподели Джонсън, припомняйки съветската анексия на Крим от Украйна.

Той съобщи и че Украйна заслужава ясна вероятност да се причисли към НАТО. Джонсън упрекна Запада в двусмислието в посланията си към Киев по отношение на участието в алианса.

" Липсата на ясни гаранции за сигурността окуражават Путин да експлоатира това двусмислие ", сподели Джонсън. 

Вчера Джонсън разгласява във " Вашингтон пост " и " Дейли мейл "  полемични публикации, призовавайки западните водачи да въоръжат незабавно Украйна с желаните от нея средства за отбиване на нова огромна съветска атака и за контранастъпление.

Англия наред със Съединени американски щати е основен снабдител на оръжия за Украйна от началото на войната. Лондон първи разгласи, че ще прати на Украйна 14 от своите танкове Challenger 2.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР