Бившият британски премиер Борис Джонсън днес даде най-категоричното си извинение

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън днес даде най-категоричното си извинение
Коментари Харесай

Борис Джонсън се извини - бил самонадеян и подценил COVID-19

Бившият английски министър председател Борис Джонсън през днешния ден даде най-категоричното си опрощение за оправянето с  съобщава " Ройтерс ".

Той призна, че държавното управление му е било прекомерно самоуверено и в началото е подценило рисковете, подбудени от вируса.

В изява преди на метода, по който Англия се е справила с пандемията, Джонсън уточни, че поема отговорност за всички взети решения и схваща гнева на обществеността , откакто следствието разглеждаше непросветеност на държавното управление, пронизване в гърба и женомразство по време на най-голямата здравна рецесия от десетилетия.

Джонсън съобщи, че COVID-19 първо се е появил като " облак на хоризонта " , а не като " ураган ", умъртвил повече от 230 000 души във Англия и заразил още доста милиони.

Джонсън призна, че в началото не е вярвал на прогнозите за смъртни случаи и че е прочел единствено някои от протоколите от основната научна консултативна група на държавното управление макар техните изводи, довели до най-голямото угнетяване на гражданските свободи след Втората международна война.
 Британският парламент утвърди отчета за лъжите на Джонсън по
Британският парламент утвърди отчета за лъжите на Джонсън по " Партигейт "

С 354 гласа " за " против 7 " срещу "

" Разбирам възприятията на жертвите и техните фамилии и надълбоко скърбя за болката, загубата и страданието ", увери той при започване на двудневното чуване.

Джонсън - министър-председател в продължение на три години сред 2019 година и 2022 година, след поредност от кавги, в това число изказвания, че той и други длъжностни лица са участвали на тържества с алкохол на " Даунинг стрийт " през 2020 година и 2021 година, когато множеството хора във Англия бяха принудени да стоят по домовете си.

В хода на следствието към този момент излязоха нескрито пагубни показания за нежеланието на Джонсън за налагане на локдаун и за това по какъв начин е бил комплициран от науката.

Твърди се, че в един миг той е попитал дали с продухване на носа със сешоар може да се убие вирусът и е предложил да бъде инжектиран с COVID-19 по телевизия онлайн, с цел да успокои публичните страхове.
 Комисия реши: Борис Джонсън умишлено излъгал Народното събрание за
Комисия реши: Борис Джонсън умишлено излъгал Народното събрание за " Партигейт "

Бившият английски министър председател съзря в обвиняването финален удар за политическото му ликвидиране

Бившият министър председател неведнъж беше изправян пред въпроси дали е чакал прекомерно дълго, с цел да наложи локдаун при започване на 2020 година и дали това е довело до факта, че Великобритания се оказа една от страните с най-вече смъртни случаи в света в резултат на пандемията.

Джонсън уточни, че е имало непрекъснати разногласия сред министри и длъжностни лица за това по какъв начин да реагират и неговият кабинет е желал по-малко от него да наложи ограничавания върху придвижването на хората.

Началото на съвещанието беше прекратено от протестиращи, които бяха предизвестени, а в някои случаи им беше подредено да изоставен от ръководителя на следствието.
 Разследването по английския
Разследването по английския " Партигейт " завърши със 126 санкции

Борис Джонсън не е получил съобщение за друга санкция

Амер Ануар, юрист, представляващ някои опечалени фамилии на умряли от COVID-19, съобщи, че Джонсън е следил " смъртоносна просвета на безотговорност, непросветеност " и отношение към хората като към " отровен боклук ".

Разследването включва доказателства от някогашния основен теоретичен консултант на държавното управление Патрик Валънс, който написа в дневника си през октомври 2020 година, че Джонсън е желал да остави вируса да се популяризира, вместо да подреди нов локдаун.

Други старши съветници, в това число Доминик Къмингс и Еди Листър, настояват, че Джонсън също е споделил " оставете телата да се натрупат нависоко ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР