Бившият адвокат на Тръмп Чезебро се отрича от Сидни Пауъл в настояването за бърз процес

...
Кенет Чезебро, адвокат, обвинен в делото за изборите в Джорджия
Коментари Харесай

Кенет Чезебро, адвокат, обвинен в делото за изборите в Джорджия през 2020 г. за подпомагане на плана за фалшиви избиратели, даде ясно на щатския съдия в петък, че не иска да прави нищо със съобвиняемия Сидни Пауъл.

Чезебро и Пауъл — които и двамата се пледираха за невинни — подадоха отделни молби за бърз процес, което вероятно би им позволило да пристъпят към процеса тази есен в напреднал график.

Чесебро вече поиска да отдели делото си от всичките си 18 съобвиняеми. Но в петък той подаде ново искане конкретно за Пауъл, като подчерта, че въпреки подобно искане за бързина, дуото все пак трябва да бъде съдено отделно.

„Действията на г-н Чесебро и г-жа Пауъл са сходни към масло и вода; напълно отделни и невъзможни за смесване (в една конспирация)”, пише адвокатът на Чесебро в съдебната документация от петък. или другите. Окръжният прокурор на окръг Фултън, Джорджия, Фани Уилис (Д) иска всички съобвиняеми да бъдат съдени заедно.

Адвокатът на Чезебро, Скот Грубман, настоя, че Чезебро и Пауъл никога не са се срещали, изпращали са имейли, звънели са , изпращали си съобщения или общували в социалните медии помежду си.

„Накратко, никога не е имало директен контакт или комуникация между г-н Чесебро и г-жа Пауъл. По същия начин няма връзка или припокриване между явните действия или съществените обвинения, свързани с г-н Чесебро и г-жа Пауъл,” пише Грубман.

По-рано тази седмица Пауъл също поиска да отдели нейния случай от всички на съподсъдимите. Тя също така посочи, че няма връзка с Чесебро.

„Г-жа. Пауъл може да получи справедлив процес само ако бъде съдена сама. Предубеждението, което би й причинило продължителен съдебен процес с който и да е от онези, които не беше въвлечена, и относно огромния брой събития, за които тя не знаеше или нямаше връзка, биха я лишили от надлежен процес“, пише адвокатът на Пауъл, Брайън Рафърти, до съдия в сряда.

Прокурорите обвиниха както Пауъл, така и Чесебро в рекет заради предполагаемите им опити да отменят изборите през 2020 г.

Чесебро, който е изправен пред седем обвинения, написа няколко бележки, в които разработва стратегия за това как листове от хора, подкрепящи Тръмп, биха могли фалшиво да претендират, че са валидни избиратели на своите щати.

„Въпреки опитите на държавата да нарисува неправилно г-н Чесебро като предполагаемия „архитект на избирателната схема на Тръмп“, дори според към обвинителния акт, участието на г-н Chesebro се състои единствено в изпращане на 18 имейла, получаване на 1 имейл и присъствие на 1 лична среща в Уисконсин за период от приблизително 2 месеца. Всичко това се случи в ролята му на адвокат“, написа адвокатът му в петък.

Пауъл, друг съмишленик на Тръмп, е обвинен във връзка с нарушение в избирателна служба в окръг Кофи, селски район от Джорджия на юг от Атланта.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР