Бившия шампион по бокс в средна категория Амир Хан вярва,

...
Бившия шампион по бокс в средна категория Амир Хан вярва,
Коментари Харесай

Амир Хан: Джошуа трябва да се бие в САЩ, ако иска да бъде световна звезда

Бившия първенец по бокс в междинна категория Амир Хан има вяра, че актуалната суперзвезда на Англия Антъни Джошуа би трябвало в най-скоро време да се боксира в Съединени американски щати, в случай че желае да бъде международна звезда.

Хан (31-4, 19 КО), който се приготвя за дълго чаканото си завръщане на 21-ви април срещи Фил Ло Греко, знае какво е да се биеш в Америка, където е провел към този момент 10 професионални срещи.

Последната изява на Хан на кръга беше точно в Съединени американски щати, Лас Вегас, където той загуби след злокобен нокаут от Канело Алварес през май 2016-та година.

"Когато се биете в Америка ставате международна звезда и това е, което направих аз. Защо да не се биете в страна, в която боксът в тежка категория е толкоз огромен? Едно нещо, което Джошуа би трябвало да направи, е да се бие в Съединени американски щати. Там са водели борбите си огромни първенец като Мохамед Али, Джордж Форман, Джо Фейзър, Ивентър Холифийлд. Ако Ей Джей желае да направи огромно име, мисля, че първо би трябвало да се бие там ", съобщи Хан.

"Джошуа би трябвало да работи за името си. Трябва да отиде там, да нокаутира някой не изключително известен боксьори и едвам по-късно ще бъде подготвен да се бие с Дионтей Уайлдър, тъй като хората към този момент ще са го видели онлайн по малкия екран. Тогава почитателите в Съединени американски щати в действителност ще схванат, че желаят тази среща. Те и в този момент приказват за него, само че той би трябвало да направи борба там, с цел да стане международно прочут ", добави Хан.

Ако оставим Уайлдър на страни, почитателите на бокса се надяват да видят изцяло английски дуел сред Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, само че Хан не има вяра, че сходна среща ще се случи в близко бъдеще.

"Мисля, че Фюри ще се нуждае от малко повече време. Той е популярен войник, един от най-хубавите в тежка категория. Но все още той не е на равнището на Джошуа, защото е отвън кръга много време. Мисля, че в случай че Фюри направи две-три борби и след това да се изправи против Ей Джей, тогава възможностите са 50/50. В момента давам късмет 70/30 в интерес на Джошуа ", приключи Хан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР