Бившите нидерландски национали Дирк Кайт и Уесли Снайдер бяха замесени

...
Бившите нидерландски национали Дирк Кайт и Уесли Снайдер бяха замесени
Коментари Харесай

Скандал с известни играчи, изнудване, нелегален хазарт, дрога и лихварство разтресе футбола

Бившите нидерландски национали Дирк Кайт и Уесли Снайдер бяха забъркани в следствие против проведена незаконна група, занимаваща се с пласирането на опиати и уебсайт за незаконни залози. Двамата са били разпитани от локалната полиция като част от огромното следствие на групировката на престъпния необут Пит С., прочут като Кръстника от Хага.

Дирк Кайт е признал, че е залагал на уебсайт за незаконен
хазарт, до момента в който Уесли Снайдер отхвърля обвиняванията.

Според информациите в Нидерландия двамата някогашни национали са залагали през уеб страницата Edobet, който няма лиценз и е регистриран в Кюрасао.

„ Кайт е имал предел от 5000 евро, който обаче е бил нараснал на 25 000, защото постоянно е залагал по 5000 евро дневно “, изясни един от сътрудниците на полицията, след което добави: „ Подозираме, че той е натрупал съществени задължения към групировката на Пит С., които не може да покрие, написа gol.bg. Разполагаме с телефонни записи, в които той е притискан със закани за нахлуване против членове на фамилията му. Заплашван е, че майка му, баба му или различен родственик ще бъде пратен в болница. “

Междувременно Снайдер е бил притискан да заплаща непознати задължения. Бившият състезател на Реал Мадрид и Интер е бил замесен в схемата от братовчед на татко му. Снайдер даже е признал, че е бил посещаван от хора, работещи за лихварите, които са желали от него да заплаща непознатите задължения.

De Telegraaf прибавя, че 65-годишният Пит С. е бил задържан през септември 2020-а вследствие на следствие на интернационален трафик на опиати. Той е обвързван с групировката на нидерландеца Клаас де Домини Бруинсма и известния колумбийски картел от Кали, който е съперник на Меделин на Пабло Ескобар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР