Бившите министри на вътрешните работи от ГЕРБ - и -

...
Бившите министри на вътрешните работи от ГЕРБ - и -
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов нарече прокуратурата на Гешев прикриватура

Бившите министри на вътрешните работи от ГЕРБ - и - са взели участие в прикриването на деянията на полицейско принуждение.Това сподели пред БНР юрист, някогашен народен представител от " Изправи се БГ! Ние идваме! ", оглавявал краткотрайната комисия в 46-ото Народно събрание за следствие на полицейското принуждение по време на митингите през 2020-а.

" Докато е основен прокурор, няма да се случи друго. Това важи освен за случая с Кенаров, важи и за доста други случаи ", акцентира юристът и беше безапелационен, че:

" Гешев е последното затруднение пред демокрацията у нас и последното оръжие в ръцете на Бойко Борисов, Делян Пеевски и така нататък Той не инцидентно беше цел на митингите, беше цел на 45 и 46 Народно събрание, ще бъде цел и на 47-ия парламент, и това не е на вятъра. Той би трябвало да бъде отстранен, с цел да може прокуратурата да стартира да работи като прокуратура, а не като прикриватура. Те прикриват закононарушения ".

Николай Хаджигенов съобщи, че има данни за над 3000 души нелегално подслушвани по искане на основния прокурор и на профилираната прокуратура.
 Хаджигенов за подслушванията: Ако бях Винету, бих си окачил скалпа на колана (ВИДЕО) Хаджигенов за подслушванията: Ако бях Винету, бих си окачил скалпа на колана (ВИДЕО)
Има богатства новина от през вчерашния ден - служебното държавно управление, със съучастието на президента Радев, махна шефа на ДАТО (Цветан Китов). Така народен представител...

Той разяснява президентската конкуренция, като посочи, че " Ние идваме " към момента не са декларирали поддръжка за нито един от претендентите, само че в персонално качество той застава зад кандидатурата на:

" Ще вземем решение в края на седмицата. За мен решението на Лозан Панов да се кандидатира е значимо, без значение дали той ще стане президент, или - не. Той се бори самичък през целия си мандат като ръководител на Върховен касационен съд. Властта направи всичко допустимо, с цел да го смачка, а той устоя самичък ".

Според Хаджигенов Румен Радев е излязъл на площада с вдигнат пестник и тъй като е бил нападнат, а освен в поддръжка на протестиращите жители.

По мотив доказаното от Министерство на вътрешните работи полицейско принуждение над журналиста Димитър Кенаров, Хаджигенов сподели: " Под управлението на Бойко Рашков Министерство на вътрешните работи стартира да работи. Затова ни е нужна правосъдна промяна - с цел да няма значение кой е министър, с цел да работи Министерство на вътрешните работи. Правилата да са такива, че министърът да няма избор дали да ги съблюдава, в случай че ли не - да си отпътува "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР