Бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски,

...
Бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски,
Коментари Харесай

Бившите вътрешни министри Терзийски и Маринов проговориха за кадрите с полицейско насилие

Бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски, които ръководеха Министерство на вътрешните работи по време на миналогодишните митинги против кабинета " Борисов 3 " и основния прокурор Иван Гешев, излязоха с позиции след публикуваните нови фрагменти с полицейско принуждение по време на демонстрациите.

Кадрите бяха показани в петък на съвещание на краткотрайната парламентарна комисия, която бе основана, с цел да обясни обстоятелствата точно към полицейското принуждение. В събота ръководителят на Народното събрание Ива Митева от „ ИТН “ разгласи, че свивка изключително съвещание поради фрагментите, които демонстрират по какъв начин служители на реда нанасят побой на протестиращи. Сега Маринов и Терзийски проговориха за насилието.

Двамата напомня, че е имало инспекции за полицейско принуждение са осъществени още през 2020 година. А след въпросната инспекция бе открито, че четирима служители на реда са нарушили служебните си отговорности. Те бяха глобени с леки санкции и нито един от тях не бе уволнен. Прокуратурата образува дело, само че до момента не е съобщавано да са повдигнати обвинявания.

Маринов и Терзийски в този момент приканват видеото с полицейското принуждение да не се употребява за „ за нагнетяване на политическо напрежение “ и за „ почистване на сметки с политическите съперници “

“Като служител на реда от кариерата изрично съдя каквито и да е прояви на принуждение! Поради тази причина още в нощта на 10 юли 2020 година, когато ми станаха известни видео материали, снимани и публикувани от жители в обществените мрежи и съдържащи данни за превишаване и корист с пълномощия от страна на полицейски чиновници, разпоредих на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, към оня миг, да бъде осъществено цялостно и обстоятелствено следствие на тези данни. Разпореждането ми бе ясно и изрично – инспекцията да бъде осъществена в оптимално късите периоди, позволени от закона, да бъдат взети (ако бъдат открити нарушения) съответните дисциплинарни ограничения, а при определяне на данни за закононарушения, съответните материали да бъдат изпратени на прокуратурата по компетентност”, написа Маринов във Facebook.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР