Бившите генерални секретари на ООН Кофи Анан и Бан Ки-мун

...
Бившите генерални секретари на ООН Кофи Анан и Бан Ки-мун
Коментари Харесай

Лидерите да оправят световната бъркотия, призоваха Кофи Анан и Бан Ки-мун

Бившите генерални секретари на Организация на обединените нации Кофи Анан и Бан Ки-мун остро разкритикуваха международните водачи , предупреждавайки, че случайно може да избухне нуклеарна война , оповестява Агенция Франс Прес.

" Честно да кажа, ние сме в неразбория ", сподели Анан в изявление за Агенция Франс Прес преди почналите през днешния ден договаряния за климата в Париж.

В предишното, когато преминавахме през такива рецесии, имахте водачи, които притежаваха куража и визията да изискат да се подхващат дейности, с цел да се разбере, че те би трябвало да работят с другите, добави той.

Лахдар Брахими, някогашният дипломат на Организация на обединените нации за Сирия, който се включи в изявлението с някогашния ирландски президент Мери Робинсън и първата жена министър председател на Норвегия Гро Харлем Брундланд, посочи, че Съединени американски щати " безусловно " са се дисквалифицирали като медиатор в израелско-палестинския спор с решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Сега те оповестиха с това известие: " Ние няма повече да посредничим ". И аз мисля, че някой би трябвало да се въвлече, тъй като този проблем няма да изчезне, сподели той.

Според Брахими Европа би трябвало да поеме по-голяма международна роля, овакантена от Тръмп, минимум в Близкия изток.

Френският президент Еманюел Макрон загатна, че е подготвен да поеме по-голяма отговорност. Преговорите за климата в Париж демонстрират, че той може да играе водеща роля в международните каузи.

Мисля, че Европа несъмнено има роля и опциите да играе роля, и значимите водачи в Европа. Определено един от тях е президентът Макрон, сподели Брахими.

Анан прикани водачите по-добре да си сътрудничат в битката с тероризма, миграцията и световното стопляне.

" Днес водачите се движат в неверната посока. Лидерите се отдръпват ", предизвести Анан, който съответно изрази паника по отношение на ескалиралото напрежение в Северна Корея.

Едно неправилно предугаждане, една неточност и ние всички ще сме жертви, акцентира той.

" Може да не е премислено решение за започване на нуклеарна война ", сподели Анан и добави, че подстрекателската реторика не оказва помощ.

Бившият водач на Организация на обединените нации Бан Ки-мун, който приказва като Анан пред Агенция Франс Прес като част от групата на " Старейшините ", атакува Тръмп за позицията му за климата, определяйки я за " политически недалновидна и заблудена ".

Най-богатата и авторитетна страна в света се отхвърля от историческо съглашение, което " даже страни като Сирия " утвърждават , посочи Бан.

" Ние виждаме от ден на ден и повече проблеми и спорове да не престават поради неналичието на световен ангажимент и световна визия ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР