Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Пролетни гласове с балет и музика във Варненско лято за деца

Бивши и сегашни възпитаници от
НУИ " Д.Христов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Точно на Цветница пролетта ще нахлуе с цялата си цветност и прохлада в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. На 17 април в 11 часа младите гении от НУИ " Добри Христов “ излизат на сцената в концерта " Пролетни гласове “ - част от поредицата " Варненско лято за деца “, учебен модул от програмата на Международния музикален фестивал " Варненско лято “. Ще прозвучат най-красивите музикални тематики от класиката и фолклора, придружени от зареждащи с въодушевление танци. " Пролетни гласове “ е взаимен план на НУИ " Добри Христов “, Община Варна и Българска национална телевизия 2 и е продължение на поредицата " Приказките на Госпожа Виола “ с обичаната водеща Румяна Петрова, шеф на НУИ “Добри Христов ".

Спектакълът ще бъде открит с величествен номер по " Пролетни гласове “ на Йохан Щраус, изпълнен от Младежкия симфоничен оркестър на НУИ “Добри Христов " с диригент Страцимир Павлов и от дребни балерини и балетисти от учебното заведение. Педагозите от компетентност " Класически танц “ Десислава Стойнешка и Елица Калова са подготвили пролетни хореографии, които ще украсят концерта. Фрагменти от балета " Арлекинада “ на Дриго и операта " Селска чест “ на Маскани ще бъдат пресъздадени от учениците, които интензивно ги репетират през последните дни.

Емоция в концерта ще внесат дребните цигулари от отбор " Виолино “ в съпровод на рояла на Радослава Байчева и ударни – Благовест Ангелов. Трио китари и струнен оркестър при НУИ " Добри Христов “ ще изпълнят каватина от кино лентата " Ловецът на елени “ под палката на Стефан Славчев. За наслада на многочислените фенове на българското национално творчество пролетни ритми ще донесат децата от фолклорните паралелки. Трио гайди ще извърши " Варненска импресия “, обработка и аранжимент на Красимир Кондов. Детски фолклорен отбор, воден от Иванка Друмева и Недко Царев, и кавалджийска група с началник Николай Докторов ще поднесат пъстри фолклорни претекстове.

Десетокласничката Славея Славейкова ще извърши песента " Калинина майка “. Фолклорната плетеница ще приключи с гръмък Пазарджишки танц на възпитаници с учител Радослав Иванов.

Верен на стила си да екзалтира публиката с кино музика, маестро Страцимир Павлов е подготвил аранжименти на зареждащи кино мелодии. Сред тях – Ел Танго от кино лентата " Мулен руж “ със солисти Елица Кръстева, цигулка, и Ваня Николчева, виолончело.

Младежкият симфоничен оркестър ще извърши тематики от мюзикъла " Любовта в никакъв случай не умира “ на Андрю Лойд Уебър.Огненият градус на настроението ще продължи да се повишава с " Арагонска хота “ по музика на Глинка, изиграна от възпитаници по типичен танц с началник Цветалина Нахабедян. Безсмъртният кан-кан от операта " Орфей и Евридика “ ще бъде кулминационна точка на пролетния концерт, а буйната тематика на Монтеки и Капулети от балета " Ромео и Жулиета “ на Прокофиев ще бъде сърпрайзът на спектакъла с два непредвидени акцента – солисти от клавирно дуо и хип-хоп рапиране на Мария Янева.

Всеки варненец и посетител на града, който желае да направи своята Цветница танцувална и музикална е добре пристигнал на 17 април, неделя, в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, с цел да вземе от силата на младостта и гения.

Началото е от 11 часа. Билетите са по 5 лева за възрастни, по 2 лева за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 7 години е безвъзмезден. Билети от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от Сайта на Фестивалния комплекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР