Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

ВСУ стартира иновативни магистърски програми по киберсигурност

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.На специфична гала на 16 март Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ ще показа новаторски магистърски стратегии по киберсигурност и интелигентни системи за отбрана на популацията. По време на събитието ще бъде разгласен планът за основаване на Черноморска академия за сигурност.

Стартиращите стратегии са взаимен план на ВСУ " Черноризец Храбър “ с Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров “ във Варна, експерти от Израел, Европейски Съюз и Русия.

Университетът ще посрещне плеяда международно известни специалисти, учени, политици, анализатори  и практици в областта на киберсигурността и  технологиите, измежду които Ариел Коен - в ТОП 5 на водещите специалисти по сигурността и консултант на премиера на Израел по въпросите на сигурността; Точил Нуанери – дипломат и специфичен делегат на Президента на Централноафриканската република; проф. Йове Кекеновски - специалист по стратегически политики и сигурност, кмет на Скопие в интервала 1995-1996 година и дипломат на НАТО; акад. Владимир Камбовски - експерт по интернационална сигурност, министър на правораздаването на Македония в интервала 1998 – 1999 година и ръководител на Македонската академия на науките; Денис Баринов -директор  " Образование "  в  " Лаборатория Касперски “ - най-голямата европейска компания, профилирана в създаването на антивирусен програмен продукт,  акад. Стефан Воденичаров – министър на образованието и наукатата през 2013 година, ръководител на Българската  академия на науките, вписан в Златната книга на изобретателите на Патентното ведомство през 2006 г.; чл.кор. Стефан Хаджитодоров – шеф на Центъра за проучвания по национална сигурност и защита (ЦИНСО) към БАН; проф. Радослав Йошинов – шеф на лаборатория по Телематика в Института по математика и информатика на Българска академия на науките, основател на БИОМ (Българската изследователска и просветителна мрежа).

Магистърските стратегии ще се организират в постоянна и задочна форма а образование, като продължителността им е три семестъра за една календарна година. Програмата предлага профилирани избираеми дисциплини в две съществени направлвния - Data Science (за подготовка на напреднали анализатори) и HealthTech (за подготовка на хора за кариера в региона на здравната сигурност).

Използва се съвременна просветителна тактика, основана на образователни занятия, профилирани семинари, уъркшопове, симулации, проблеми и на практика сесии в компютърни лаборатории, образование и самообразование. Съдържанието на образователната стратегия е създадено в границите на интернационалните регулации, свързани със сигурността, и по-специално по Насоките за образователна стратегия за киберсигурността CSEC 2018.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР