Бивши и настоящи студенти отТУ - Варна:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отТУ - Варна:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Технически университет – Варна с участие в нов мащабен проект

Бивши и сегашни студенти от
ТУ - Варна:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Технически университет – Варна с присъединяване в нов огромен план " SMASH: Machine learning for Sciences and Humanities “, който е с дълготрайност 60 месеца и бюджет 10 млрд.евро. Консорциумът  включва 32 колегата, в това число авангардни университети и компании от Европейския съюз, Съединени американски щати, Англия, Република Южна Африка, Израел и други, с координатор Университета в Нова Горица, Словения. SMASH осъществя новаторска, мултидисциплинарна стратегия за научни проучвания, подпомагаща кариерното развиване на младите научни служащи, която се съфинансира по HORIZON-MSCA-2021-COFUND-01-01 от Програмата Мария Склодовска-Кюри на Европейския Съюз и Министерството на науката, образованието и спорта на Словения.

ТУ – Варна взе участие в плана с Лабораторията по Изкуствен разсъдък, с началник проф. доктор инж. Тодор Ганчев, и Лаборатория " Изследване на подводни шумове, сигнали и трептения на морски съдове и уреди “ с началник доцент доктор Ивайло Неделчев. Екипът на ТУ – Варна ще употребява актуалните постижения в региона на машинното образование и изкуствения разсъдък за проучване връзката сред морски бозайници.

В рамките на плана ТУ – Варна ще одобри пост-докторанти от задгранични университети за едногодишни проучвателен задачи, ориентирани към разработка на нови способи и средства за разбор на връзката сред черноморските делфини, както и влиянето на шумовите замърсявания вследствие на човешката активност върху морските жители.

Изпълнението на плана SMASH ще способства за по-нататъшното развиване на Компютърната Биоакустика, и съответно за прогрес при проучванията на връзката сред морските бозайници и взаимоотношението им със средата, която населяват. Тези проучвания се чака да имат значителен принос към опазване биоразнообразието на животинските типове в Черно море.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР