Бившата звезда на германското първенство по футбол Клаудио Писаро не

...
Бившата звезда на германското първенство по футбол Клаудио Писаро не
Коментари Харесай

Бивш ас на Байерн : Тараните в съвременния футбол са пред изчезване

Бившата звезда на немското състезание по футбол Клаудио Писаро не харесва модерния тренд за игра без характерен централен нападател и постоянно би пускал подобен в титулярния си състав, в случай че беше треньор. 43-годишният перуанец сподели за " Зюддойче Цайтунг ", че футболът към този момент става игра на скорост и и тимовете пренебрегват тараните.

" В предишното главната роля на централните нападатели бе да бележат голове и нямаше огромно значение какви други качества имат. Днес те би трябвало да подават, да пресират и по този начин нататък. В момента това е доста значимо. Все още обаче са нужни типичните централни нападатели ", съобщи Писаро.

" В момента най-търсени са качествени крила, само че даже и да минат няколко индивида и да центрират, тази топка би трябвало някой да я вкара. Често виждам, че няма подобен човек. Ако противникът има двама високи бранители в центъра, може да пробваш с бързоноги нападатели. Но постоянно би трябвало да имаш и таран ".

Писаро дойде в Европа през 1999 с трансфер във Вердер Бремен и приключи кариерата си в същия тим през 2020. Той игра и за Байерн Мюнхен, с който завоюва требъл през 2013.

Писаро е на шесто място във безконечната класация на реализаторите в Бундеслигата със 197 попадения и е вторият най-успешен чужденец след Роберт Левандовски. Последният напусна Германия и към този момент играе за Барселона в Испания. Перуанецът е също по този начин най-възрасният голмайстор в елита и чужденецът с най-вече мачове с 490.

Днес Писаро ще направи своя бенефис с показателен мач сред някогашни играчи на Вердер, Байерн и негови персонални другари. Регламентът е 3х30 минути.
 Балак: Вярвам, че Унион (Берлин) може да завоюва Бундеслигата
Балак: Вярвам, че Унион (Берлин) може да завоюва Бундеслигата

" Преживях това с Кайзерслаутерн през 1998 година "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР