Бившата циркова кафява мечка, 24-годишната Кирюша, която живеела в неподходящи

...
Бившата циркова кафява мечка, 24-годишната Кирюша, която живеела в неподходящи
Коментари Харесай

Кафява мечка от Украйна намери убежище в Нидерландия

Бившата циркова кафява мечка, 24-годишната Кирюша, която живеела в несъответствуващи условия в Украйна, преди да бъде изоставена от стопанина си, който се присъединил във военните дейности, е намерила леговище в Нидерландия, заяви Агенция Франс Прес. Това станало допустимо с помощта на напъните на фондация и зоопарк.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4059
" Миналия уикенд фондация " Беърс ин майнд " е прибрала мечката от Украйна, където живеела в отвратителни условия в продължение на 18 години ", се показва в изказване на зоопарк в Ренен в централната част на Нидерландия.

" Състоянието на мечката се влошило толкоз доста по време на войната, че фондацията е направила всичко по силите си, с цел да я изтегля допустимо най-бързо ", се показва в изказването. Мечката е пристигнала в зоопарка в неделя.

Години наред Кирюша живеела в дребна клетка в хотелски комплекс, оповестяват от зоопарка. Конфликтът в Украйна усложнил още повече ситуацията на животното, защото притежателят ѝ я оставил и се присъединил в сраженията.

На фона на продължаващата война притежателите към този момент не могат да се грижат за животното, сподели директорката на фондацията Ингрид Вермюлен.

" Храната става все по-оскъдна и сме очевидци по какъв начин животните биват изоставяни поради опасността на войната ", е представена Вермюлен в официалното съобщение на зоопарка " Овеханд диренпарк "

Кирюша е била циркова мечка през първите шест години от живота си, преди да бъде настанена в хотела, където живеела в клетка, на циментов под, " с съвсем никакво пространство за придвижване ", показват от зоопарка.

Мечката ще живее с други животни, които също са били измъчвани, след интервал на карантина. Те ще населяват гора под грижите на фондацията и на зоопарка.

Редица европейски страни като Белгия, Испания, Нидерландия приютиха травматизирани и недохранени котки от Украйна, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР