Бившата румънска министърка на туризма и регионалното развитие Елена Удря

...
Бившата румънска министърка на туризма и регионалното развитие Елена Удря
Коментари Харесай

Шест години затвор за бивш министър в Румъния

Бившата румънска министърка на туризма и районното развиване Елена Удря беше наказана през днешния ден дефинитивно на шест години затвор за взимане на рушвет и корист със служебно състояние, съобщи Българска телеграфна агенция.

Делото се отнася за злоупотреби при организирането на интернационална церемония вечер на професионалния бокс с присъединяване на известния румънски боксьор Лучиян Буте през 2011 година, които съгласно прокурорите са нанесли основни вреди на държавния бюджет.

Елена Удря е приета за отговорна за три случая на взимане на рушвет и един случай на корист със служебно състояние, заяви осведомителният уебсайт Зиаре. Бившата министърка обаче е оправдана по обвиняване в опит за отклонение на еврофондове.

44-годишната Удря, която беше един от най-влиятелните румънски политици през последното десетилетие, доближена на някогашния президент Траян Бъсеску и самата тя претендент на президентските избори през 2014 година, отпътува при започване на годината за Коста Рика, където съгласно юриста ѝ е получила политическо леговище.

По същото дело някогашният ръководител на Румънската федерация по бокс Рудел Обрежа бе наказан дефинитивно на пет години затвор по обвинявания в съучастничество във взимане на рушвет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР