Бившата германска канцлерка Ангела Меркел наруши мълчанието си и осъди

...
Бившата германска канцлерка Ангела Меркел наруши мълчанието си и осъди
Коментари Харесай

Меркел наруши мълчанието си, осъди Путин

Бившата немска канцлерка Ангела Меркел наруши мълчанието си и осъди експанзията на Путин. Тя нападна остро съветския президент и поддържа дейностите на наследника си на канцлерския пост Олаф Шолц.

" Това нахлуване на Русия над Украйна слага нови разграничителни линии в Европа след края на Студената война. За това огромно нарушаване на интернационалното право няма никакви оправдания и аз го съдя ", съобщи тя. " Мислите ми са с украинския народ, който претърпява кошмарни часове и дни, както и при държавното управление и президента Зеленски "

Тя уточни и че всички старания на немското държавно управление дружно с Европейски Съюз, Г7, Съединени американски щати и всички водещи стопански народи да се приключи войната, провокирана от Путин, имат цялостната й поддръжка. И съобщи, че следи развиването от близко.

Меркел акцентира особено, че новата експанзия на Русия визира този път суверенитета на цяла Украйна. През 2014 година кремъл завладя Крим. Тогава Меркел настоя да не се затварят всички канали за договаряния с Путин.

Германският президент Щайнмайер също прикани Путин да спре експанзията в тв послание през днешния ден. Путин атакува Украйна с " лъжливи мотиви “, съобщи президентът на Германия и настоя съветският президент да приключи нашествието.

В същото време военни специалисти в Германия признаха, че от чисто военна позиция Русия към този момент печели тази война.

" Според моята оценка нападението ще спре до дни, защото Русия ще завоюва чисто военно “, съобщи бригаден военачалник Ерих Фад.

Той бе боен консултант на Ангела Меркел.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР