Бившата членка на екипа му и кандидатка за евродепутат бе

...
Бившата членка на екипа му и кандидатка за евродепутат бе
Коментари Харесай

Исканият от президента затвор за офшорки на политици го постави в деликатна поза по адрес на Йончева

Бившата членка на екипа му и кандидатка за евродепутат бе упрекната за офшорни покупко-продажби с компания на Цветан Василев на Вирджинските острови

Не с медийно осветление и оставки, а със затвор може да се лекува корупцията, разгласи от Асеновград президентът Румен Радев. Проверка на офшорните сметки на политици и затвор за прегрешилите изиска президентът. Той прикани ръководещите, “както се ровят в кофите за отпадък за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в парцелите и компаниите на политици посредством подставени лица ”. Иначе, в случай че и в този момент бъдат изпреварени от медиите, нямало да могат да стимулират своето безучастие.

Така за повторно в границите на 2 седмици президентът насочи обвинявания, че политици са забъркани в покупко-продажби с офшорни компании или имат такива. Именно поради офшорни покупко-продажби прокуратурата повдигна обвинявания против кандидатката за евродепутат Елена Йончева. Тя бе и в първичния екип на президента Румен Радев, само че го напусна, с цел да се причисли към Българска социалистическа партия.

Йончева е била съучастник с офшорката “Далий трейдинг лимитед ” от Вирджинските острови, която е на притежателя на банкрутиралата КТБ Цветан Василев. Обвинението на прокуратурата против Йончева е, че по този метод тя е взела участие в източването на банката.

Истинският проблем на Борисов бил, че безконтролността на ръководство генерира корупция в огромни размери и това не може да се лекува с медийно осветление на прегрешилите и с оставки, добави Румен Радев в неделя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР