Бившата адвокатка на кампанията на Тръмп Джена Елис се призна

...
Бившата адвокатка на кампанията на Тръмп Джена Елис се призна
Коментари Харесай

Бившият адвокат на кампанията на Тръмп Джена Елис се признава за виновна по делото в Джорджия

Бившата адвокатка на акцията на Тръмп Джена Елис се призна за отговорна във вторник по делото за подривна активност при избори в Джорджия и ще сътрудничи на прокурорите на окръг Фултън – третото признание на виновността през последната седмица.

На непредвидено чуване в Атланта Елис се призна за отговорен по едно обвиняване за подкрепяне и съучастничество в подправени изказвания, закононарушение, произлизащо от предизборните неистини, които Елис и други юристи на Доналд Тръмп продадоха на законодателите на Джорджия през декември 2020 година

Тя беше наказана на пет години пробация и трябваше да заплати 5000 $ обезщетение.

Елис направи разплакано изказване пред съдията във вторник, до момента в който се призна за отговорна, отричайки присъединяване си в невижданите опити на Тръмп да анулира изборите през 2020 година

03 Donald Trump FILE 2023 Анна Мънимейкър/Гети изображения

„ Ако знаех тогава това, което знаех в този момент, щях да откажа да съставлявам Доналд Тръмп в тези провокации след изборите. Гледам обратно към това прекарване с дълбоки скрупули на съвестта, сподели Елис, гласът й се пречупваше на моменти.

Развитието идва след поредни самопризнания за отговорни предходната седмица по разрастващия се случай от някогашния юрист на акцията на Тръмп Сидни Пауъл и Кенет Чезебро, които помогнаха за измислянето на заговора за подправени гласоподаватели.

Тези три съглашения са голяма крачка напред за окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, която повдигна обвиняване по случая през август и се готви за правосъдни процеси против Тръмп, някогашния му юрист Руди Джулиани, началника на кабинета му Марк Медоус и други висши фигури. (Всички те се признаха за почтени.)

Елис, Чезебро и Пауъл се съгласиха да свидетелстват от името на прокуратурата на бъдещи процеси. Чрез катурване тези тогавашни вътрешни лица на Тръмп в този момент са на път да се трансфорат в основни врагове на Тръмп. Всички те са адвокати и могат да хвърлят светлина върху протичащото се зад кулисите през 2020 година

Първоначално прокурорите повдигнаха обвинявания на 19 души по разрастващия се случай. До момента четирима са се признали за отговорни.

Сълзливо извинение

В сълзливо опрощение в съда Елис приказва за персоналните си „ провали “ и изрази „ надълбоко разкайване “, като в същото време се отхвърли от присъединяване си в правните старания на Тръмп да анулира президентските избори през 2020 година

„ Като юрист, който също е християнин, одобрявам отговорностите си като юрист доста съществено и се стремя да бъда човек със здрав честен и етичен темперамент във всичките си покупко-продажби “, сподели Елис.
Но след изборите през 2020 година „ не съумях да положа дължимата си грижа “, сподели тя.

„ Разчитах на други, в това число юристи с доста повече години опит от мен, с цел да ми дават вярна и надеждна информация... това, което не направих, само че трябваше да направя, ваша чест, беше да се уверя, че обстоятелствата на другите юристи за които се твърди, че са правилни, в действителност са били правилни “, сподели Елис.

Замесване на Джулиани

Молбата на Елис замеси Джулиани в държавно закононарушение – неистина на законодателите на Джорджия посредством разпространяване на подправени теории за машинация на гласоподавателите. Това идва една седмица откакто Chesebro замеси Джулиани в схемата за подправени гласоподаватели, която се опита да подкопае процеса на изборната гилдия. Джулиани отхвърля да е направил нарушаване.

Според правосъдните документи Елис е признала, че „ съзнателно е пособия и подстрекавала “ Джулиани и различен юрист на Тръмп, Рей Смит, в „ умишлено, съзнателно и нелегално предоставяне на … погрешни изказвания пред членове на Сената на Джорджия “.

Техните подправени изказвания включват неоснователни изказвания за солидна машинация на гласоподавателите – в това число посредством бюлетини по пощата и с хиляди хипотетични противозаконни гласове от нарушители, малолетни и „ мъртви хора “. И Смит, и Джулиани не се признаха за отговорни.

Нито едно от тези обвинявания не е правилно, съгласно голям брой следствия и повторни преброявания от чиновници на изборите в Джорджия. Тръмп загуби щата от Джо Байдън с към 12 000 гласа.

В подмяна на съдействието на Елис, прокурорите отдръпнаха първичните й две обвинявания, в това число нарушаване на закона за рекет на Джорджия, прочут като RICO. Адвокатът на Тръмп Стив Садоу сподели в изказване, че има вяра, че това оказва помощ на клиента му и означи, че незаконното държание, прието от Елис, „ даже не загатва президента Тръмп “.

„ За четвърти път Фани Уилис и нейният прокурорски екип отхвърлиха обвиняването на RICO в подмяна на молба за пробация “, сподели Садоу. „ Това демонстрира, че този по този начин наименуван случай RICO не е нищо повече от разменна монета за прокурор Уилис. “

В резултат на съглашението на Елис, който има интензивно онлайн наличие, също е неразрешено да разгласява каквото и да било в обществените медии за случая, до момента в който се развива производството против който и да е от обвинените, споделиха прокурорите.

В несвързано дисциплинарно произвеждане в Колорадо, където Елис е практикуващ юрист, Елис призна, че доста от обществените й изказвания след изборите са погрешни, в това число изказванието й, че конкуренцията е била „ открадната “ от Тръмп. Тя беше порицана от арбитър и се съгласи да заплати 224 $, с което завърши следствието за непозволено държание.

Тя не беше в орбитата на Тръмп през последните месеци – и тя обществено поддържаше губернатора на Флорида Рон ДеСантис на първичните избори за президент на Републиканската партия през 2024 година

След обвиняването против Елис тя обществено се оплака от неналичието на финансова поддръжка от про-Тръмп групи. Тя е събрала повече от 216 000 $ посредством онлайн уеб страница за групово финансиране.

Тази история е обновена с спомагателни разработки.

Ник Валенсия, Джейсън Морис и Максим Тамсет от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР