Бивша шефка на НЗОК, отстранена за злоупотреби, стана зам. здравен

...
Бивша шефка на НЗОК, отстранена за злоупотреби, стана зам. здравен
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Бивша шефка на Здравната каса, отстранена за злоупотреби, стана зам. здравен министър

Бивша шефка на НЗОК, отстранена за злоупотреби, стана зам. здравен министър.

Начева стана началник на НЗОК през февруари 2010 година по предложение на ГЕРБ, като преди този момент беше началник на дирекцията "Бюджет и финансови параметри " в Касата.

Само два месеца по-късно тя беше отстранена от поста поради обвинявания за закононарушение по работа, съгласно които на ВМА, „ Токуда " и болничното заведение в Смолян са преведени общо 1,6 млн. лв., които не им се полагали.

По предписание на Начева на болница "Хаджи Димитър " в Сливен са платени без учредения през февруари - май 2009 година 800 000 лв..

Вече в качеството си на началник на НЗОК - през март 2010 година, Начева е разпоредила да бъдат изплатени на "Токуда " 327 248,44 лв. надлимитна активност, регистрирана от болничното заведение през декември 2009 година, от бюджета на Касата за 2010 година В случая с ВМА също става за непозволено решение за погашение на надлимитна активност - в размер на 511 917 лв..

Досега Начева е била шеф на дирекция в Министерството на финансите.

Заедно с Начева за нов зам.-министър на опазването на здравето е назначен и Бойко Пенков. Той беше зам.-министър на опазването на здравето в мандата на Петър Москов и Таня Андреева. Той беше и шеф на НЗОК по време на държавното управление на Иван Костов.

Бойко Пенков и Жени Начева заемат местата на Мирослав Ненков и Лидия Нейчева.

За нов зам.-министър на финансите на мястото на назначения за здравен министър Кирил Ананиев е назначена Росица Велкова - Желева. Досега тя е била шеф на отдел в дирекция „ Държавни разноски “. Отговаряла за бюджетите, стратегиите и плановете, които се финансират от държавния бюджет.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР