Бивша детегледачка в Австралия е обвинена в сексуално малтретиране на 91 деца

...
Бивша детегледачка в Австралия е обвинена в сексуално малтретиране на
Коментари Харесай

Бивша детегледачка в Австралия е обвинена в сексуално малтретиране на 91 деца в това, което е описано като един от най-лошите случаи на сексуално насилие над деца в историята на страната .

45-годишният мъж е обвинен в 1623 отделни престъпления, включително 136 обвинения за изнасилване, 110 обвинения за сексуален контакт с дете под 10 години и 613 обвинения за производство на материали за експлоатация на деца, Австралийската федерална полиция (AFP) каза във вторник.

Предполагаемите престъпления са извършени в 12 различни детски центрове в Сидни, Бризбейн и в чужбина между 2007 г. и 2022 г., каза полицията.

Мъжът, за когото полицията каза, че е преминал проверки на миналото, необходими за работата му, се твърди, че е записал как малтретира жертвите си, всички от които са момичета преди пубертета.

Полицията каза, че вярва, че всичките 87 австралийски деца, записани във видеоклиповете за експлоатация на деца, са идентифицирани и работят с международни партньори, за да идентифицират четири деца, малтретирани в чужбина.

Разследващите издирваха мъжа, откакто през 2014 г. откриха колекция от изображения и видеоклипове за експлоатация на деца, циркулиращи в тъмната мрежа.

Обвиняемият мъж от Голд Коуст в Куинсланд е в ареста, откакто беше арестуван и обвинен в редица престъпления за експлоатация на деца през август 2022 г.

Мъжът, чието име не е назовано, трябва да се изправи пред магистратския съд в Бризбейн на 21 август.

„Въпреки че съм изключително горд от упоритостта на правоприлагащите органи и тяхната непоколебима отдаденост да идентифицират този предполагаем нарушител и да спрат по-нататъшни злоупотреби, това е смразяваща новина“, каза помощник-комисарят на AFP за Севера Джъстин Гоф.

„С навито сърце AFP и други правоприлагащи органи отделят толкова много време и ресурси за предотвратяване и предприемане на действия срещу лица, които извършват отвратителни престъпления срещу деца.“

Помощник-комисарят на полицията в Нов Южен Уелс Майкъл Фицджералд описа случая като „един от най-ужасяващите случаи на предполагаемо малтретиране на деца, които нашите детективи са виждали“.

„Заедно с нашите партньорски агенции, ние сме абсолютно ангажирани да преследваме всеки, който преследва най-уязвимите в нашата общност“, каза Фицджералд.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР