Бивш войник, роден в Гана, изисква от британските въоръжени сили

...
Бивш войник, роден в Гана, изисква от британските въоръжени сили
Коментари Харесай

Чернокож войник премръзна и реши да съди британската армия

Бивш боец, роден в Гана, изисква от английските въоръжени сили 150 хиляди паунда, поради това, че е премръзнал на учения през 2016 година, оповестява " Дейли Мейл ".

Майкъл Асиама е роден в Гана, но е гражданин на Великобритания. През 2016 г. той е служил във въоръжените сили на страната и според думите му офицерите не са му помогнали да получи топли дрехи. 36-годишният мъж, който в момента ръководи Евангелската църква в Уилтшир, настоява, че военното началство не е взело предвид африканския му произход.

Асиама твърди, че не е бил предупреден, че трябва да вземе със себе си топли ръкавици, ботуши и чорапи и му се е наложило да слуша в продължение на 5 часа лекции навън в студеното време. Седмица по-късно той взел участие в друго учение в Солсбъри. То продължило 18 часа, от ранна сутрин до късна вечер. Когато Асиама се оплакал, че е премръзнал, му било казано да търпи и да продължава, но след това той се разболял.


Майкъл Асиама

В съдебния си иск бившият военен се позовава на изследване от 2009 г., в което се твърди, че 30 пъти повече е възможно чернокожите войници в британската армия да пострадат от студа, отколкото колегите им с бял цвят на кожата.

Представители на въоръжените сили отхвърлиха обвиненията и заявиха, че Асиама е получил всички необходими дрехи и униформи. Според информацията на изданието, армията не планира да удовлетвори исканията му и ще защити правотата си в съда.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР