Бивш съветник на Асен Василев - Георги Клисурски, влиза в

...
Бивш съветник на Асен Василев - Георги Клисурски, влиза в
Коментари Харесай

Бивш съветник на Асен Василев ще е шеф на медицинските хеликоптери

Бивш консултант на Асен Василев - Георги Клисурски, влиза в Съвета на шефовете на сдружението “Хели Мед Сървиз”, което ще ръководи медицинските хеликоптери. Той ще е един от тримата шефове на звеното дружно с напусналия Народното събрание народен представител от Политическа партия Георги Гвоздейков и лекаря и медицински съветник Бранимир Радуилов, излиза наяве от решение на държавното управление, предава 24 часа.

Хеликоптерите, които звеното ще ръководи, занапред ще се купуват. Здравното министерство към този момент пусна социална поръчка за 6 броя за общо 162,7 млн. лева Очаква се те да бъдат доставени до 30.4.2026 година, а първият от тях да дойде още на 1.12.2023 година

За основаването на “Хели Мед Сървиз” държавното управление отдели 3 млн. лева Седалището му ще е в постройка на аерогара София №1, а то ще може да основава свои представителства в страната и чужбина. Тримата членове на Съвета на шефовете ще сключат контракт за ръководство на звеното за до 5 година Те наложително ще би трябвало да дадат и гаранция за ръководството си в размер на 3-месечното си брутно заплащане.

Клисурски е бил консултант на Асен Василев като министър на финансите в първия длъжностен кабинет “Янев”. Той е член на Националния съвет на “Продължаваме промяната”.

Бранимир Радуилов е работил и като съветник по електронно опазване на здравето и медицински технологии. Консултирал е плана за нова детска поликлиника, която би трябвало да се построи на мястото на някогашния Център по наркомании на столичната ул. “Пиротска”.
 ГЕОРГИ ГВОЗДЕЙКОВ ГЕОРГИ ГВОЗДЕЙКОВ
Най-известно обаче стана назначението на Георги Гвоздейков, който ще е общоприет шеф. До предходната сряда той бе народен представител от Политическа партия. Но за новото предопределение удостовери едвам няколко дни по-късно. А в събота излезе с прочувствен пост във фейсбук, в който споделя, че е помагал с доста “любов, сила и интерес” за плана, тъй като му бил идея. На 2 пъти отказал да одобри поста в диалози с премиера Кирил Петков и министъра на превоза Николай Събев.

“След задълбочени размишления и разбори взех решение, че би трябвало да поема тъкмо този риск”, написа Гвоздейков.

“За хората, които виждат в това “трудоустрояването” ми в топла и приветлива държавна служба, ще кажа единствено едно - това е най-големият огън в живота ми, както и най-големият риск, който съм поемал, като влизам в него, с цел да довършим дружно до дъно каузата”, добавя той. Подчертава, че против него е проведено “активно милиционерско мероприятие” от боязън. Въпреки това щял да подмине “инсинуациите и опитите за професионалната и кариерна дискредитация” без коментар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР