Бивш наш футболист стартира успешно кариера в културизма. Дори вече

...
Бивш наш футболист стартира успешно кариера в културизма. Дори вече
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Здравеняк, одобрен от Стоичков, стигна до шампионска титла в културизма

Бивш наш футболист започва сполучливо кариера в културизма. Дори към този момент завоюва първи шампионски трофей. Това е историята на Денис Иванов, който е роден 1994 година в Кюстендил. От дребен е разпален по спорта, първо започва да тренира футбол в локалния Велбъжд, където изпъква с експедитивност и отлична техника. Следва прекосяване във към този момент някогашната школа на ФК Бузлуджа и не след дълго е видян от скаути на школата на Христо Стоичков в Етрополе. Талантът на Денис е видян персонално от голмайстора на международното състезание в Съединени американски щати 1994 година Юношата е поканен да се причисли към другите гении в балканското градче през 2009 година. 

В Етрополе обаче е преследван от редица травми и близо половин година му е нужно да се възвърне, което отново го принуждава да се върне в родния Кюстендил и да заиграе във ФК Бузлуджа. Следва обединяване на школите на Бузлуджа и Велбъжд. Денис е един от най-хубавите в състава на Велбъжд, състезаващ се в Елитната юношеска група до 19 години. Следва скок в мъжкия фубол, което в школата на Велбъжд значи край за него и за връстниците му. Решава да спре с футбола и да поеме по различен път.

През 2013 година Денис отпътува да работи в Лондон, за малко се завръща в България и открива своя друга пристрастеност - стрийт фитнеса, което от своя страна и предпочитание да се развива го води във фитнес залата. След като още веднъж отпътува за Англия заниманието стартира да се трансформира в гонене на друга фантазия и към този момент у него се появяват упоритости за професионална реализация. 

През юни 2017 година в Лондон се среща със настоящия си треньор Красимир Узунов. Той вижда в Денис предпочитание и капацитет за развиване и му дава подтик да продължи по пътя си да стане професионален културист. Последните седем месеца минават в специфична подготовка и строги наблюдения от страна на Краси Узунов и на 26 ноември здравенякът от Кюстендил и още няколко състезатели, подготвящи се под управлението на треньора, вземат присъединяване в аматьорското съревнование за културисти в град Лестър под егидата UKBFF, наречено " Sugar Classic ". Денис става шапион в категория " Bodybuilding Junior " до 23 години на Англия и получава предложения за " Arnold Classic " и " British Finals " през 2018 година.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ













Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР